Dommer og aktor fant kjærligheten

Agder lagmannsrett har bestemt å ta opp igjen en straffesak. Mindre enn et år etter at en 18-åring ble dømt i Skien og Porsgrunn tingrett, ble aktor og dommer samboere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): - Jeg er meget godt fornøyd med avgjørelsen de tre dommerne i lagmannsretten tok enstemmig mandag. Det viser at det nytter å kjempe for den lille mann, sier advokat Sigurd Klomsæt til Dagbladet.

Var det et hemmelig kjæresteforhold mellom den kvinnelige dommerfullmektigen og den erfarne politiadvokaten? Og gjorde det dommeren inhabil?

Spørsmålet ble reist etter at de to seinere ikke skjulte sin kjærlighet og etter hvert ble samboere.

Retten snudde

Den tiltalte 18-åringen ble i Skien og Porsgrunn tingrett dømt til betinget fengsel i 60 dager for legemsfornærmelse. Selv sto han knallhardt på sin uskyld.

I januar i år avviste Agder lagmannsrett og seinere også kjæremålsutvalget i Høyesterett å behandle saken på nytt. Men i går snudde lagmannsretten etter de nye opplysningene i saken.

Først i høst kom det fram at aktor og dommer var blitt samboere og at de var kjærester før den tid.

Det fikk en rasende Sigurd Klomsæt til å be lagmannsretten oppheve dommen fra Skien og Porsgrunn tingrett eller ta hele saken opp på nytt.

- Ikke inhabil da

Det heter i avgjørelsen at «lagmannsretten finner at det foreligger særlige grunner som gjør at nektelsen bør omgjøres».

Dommeren har overfor sorenskriver Jahn Mydland i Skien og Porsgrunn tingrett bekreftet at hun ble samboer med aktor på et seinere tidspunkt, men har forklart at det ikke var forhold som gjorde henne inhabil i den aktuelle straffesaken for et år siden.