Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dommer siktet for overgrepsmateriale: Nekter straffskyld

Ble suspendert fra dommerjobben etter to dager i avhør.

SIKTET: Dommeren som er siktet for å ha vært i besittelse av overgrepsmateriale er en erfaren dommer i Oslo tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SIKTET: Dommeren som er siktet for å ha vært i besittelse av overgrepsmateriale er en erfaren dommer i Oslo tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag i forrige uke ble en erfaren dommer i Oslo tingrett siktet for å ha vært i besittelse av framstillinger av seksuelle overgrep mot barn eller framstillinger som seksualiserer barn.

Oslo tingrett ble mandag orientert om siktelsen mot mannen, og han er nå suspendert fra jobben.

Kripos etterforsker saken, og gjennomførte ransaking hos dommeren på tirsdag denne uka. Samme dag og dagen etter har Kripos avhørt dommeren.

En viktig del av etterforskningen nå er å gjennomgå beslagene som er tatt.

Nekter straffskyld

Samme dag som de siste avhørene, ble dommeren midlertidig suspendert fra jobben som dommer. På torsdag søkte han avskjed fra jobben, som ble innvilget. Han er dermed ikke lenger dommer.

FORSVARER: Advokat Vegard Aaløkken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORSVARER: Advokat Vegard Aaløkken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier dommerens forsvarer Vegard Aaløkken til Dagbladet.

Han er svært sparsommelig med opplysninger om hvordan dommeren har det, hvordan han forklarer seg, eller hvorfor han valgte å søke avskjed fra dommerjobben.

- Han har svart på alle spørsmålene han har fått fra politiet og konklusjonen er at han ikke erkjenner straffskyld. Sakens faktum vil jeg ikke gå inn på, sier Aaløkken.

- Bakgrunnen for avskjedigelsen er en helhetsvurdering av situasjonen når det her kom. Det har selvfølgelig også en sammenheng med saken, sier forsvareren.

- Svært alvorlig

Aaløkken sier videre at dommeren er innstilt på å gå i ytterligere avhør med Kripos, som etterforsker saken etter ordre fra Riksadvokaten.

Sorenskriver, den administrative lederen i Oslo tingrett, Yngve Svendsen, sier de ser på saken som alvorlig.

- Siktelsen omfatter svært alvorlige forhold. Etterforskningen er i en tidlig fase, og han er bare siktet og ikke dømt, sier Svendsen.

Han vil ikke si noe om hvordan dommeren har forklart seg overfor tingretten, som er hans arbeidsgiver, men bekrefter at de har innvilget mannens søknad om avskjed fra jobben.

- Kan domstolens utstyr ha blitt brukt til noen av forholdene som beskrives i siktelsen?

- Det er noe dere må snakke med Kripos om, sier sorenskriveren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!