Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dommer slettet gjeld på tre millioner

Var sjokkert over bankens motbydelig oppførsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En rettssak i New York har fått gjeldsslaver i USA til å juble og banker til å forundre seg. I en relativt uortodoks rettskjennelse slettet nemlig Jeffrey Spinner huslånet til ekteparet Greg Horoski og Diane Yano-Horoski.  

Årsaken? Banken OneWest sin «strenge, motbydelige, sjokkerende og frastøtende» oppførsel overfor ekteparet.
 

Dommerens kjennelse slettet parets huslån på 1,6 millioner kroner og rentene på 1,3 millioner.  

Banken fikk en verbal hårføner fra dommeren og ble kritisert for sin manglende villighet til å finne en løsning på ekteparets betaling av utestående avdrag. Banken ble også kritisert for sin iver til å pantesette parets hjem.  

Da ekteparet Horoski refinansierte lånet sitt i 2004 endte de opp med en skyhøy rente på 12 prosent, og da de ikke lenger klarte å betale ned på lånet ble de saksøkt av banken. Årsaken til manglende betalingsevne skal ha vært uventede utgifter grunnet sykdom.  

OneWests oppførsel var urettferdig, samvittighetsløs, irriterende og undertrykkende ifølge dommeren. Årsaken for å slette parets gjeld var for å avskrekke banken fra å fortsette sitt krenkende misbruk.  

- Jeg tror dommeren følte det som om det var en personlig hevn, sa Greg Horoski til New York Post.  

OneWest, som for øvrig fikk 4,5 milliarder kroner fra Obama-administrasjonens krisepakke til bankene, uttalte at de forventet å omgjøre dommen i ankesaken. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media