Dommer slipper tiltale for sex-kjøp

Høyesterettsdommeren Leif Thorsson må betale en heftig bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske høyesterettsdommeren Leif Thorsson slipper tiltale, men må betale en heftig bot, for å ha kjøpt sex av en 20 år gammel mannlig gymnaselev.

Sjefsanklager Guntra Åhlund bestemte i dag at Thorsson ilegges en bot på 42 000 svenske kroner, som tilsvarer 37 000 norske kroner.

- Påtalemyndigheten anser at det er begått et lovbrudd om forbud mot kjøp av seksuelle tjenester, sier Åhlund til nyhetsbyrået TT. Hun mener boten er i tråd med gjeldene rettspraksis, og viser til tidligere saker som har endt med tilsvarende utfall.

Thorsson innrømmet i går å ha kjøpt sex, og ifølge Åhlund er han beredt til å ta sin straff for lovbruddet.

I to avhør nektet den 59 år gamle dommeren for at han hadde kjøpt sex, men etter at han hadde lest politiets etterforskningsrapport, innrømmet han ett tilfelle. Politiet skal ha funnet Thorssons navn på en liste over 20-åringens klienter.

Thorsson er en av 16 dommere som er utnevnt til høyesterett av den svenske regjeringen. Neste uke skal det avgjøres om han får beholde jobben.

(ANB)

INNRØMMER ETT SEX-KJØP:  Høyesterettsdommer Leif Thorsson nektet i to avhør, men da han hadde lest politiets etterforskningsrapport innrømmet han ett tilfelle av sex-kjøp. Foto: Expressen
INNRØMMER ETT SEX-KJØP: Høyesterettsdommer Leif Thorsson nektet i to avhør, men da han hadde lest politiets etterforskningsrapport innrømmet han ett tilfelle av sex-kjøp. Foto: Expressen Vis mer