SOVNET?: Dommer Philip Cattan anklages for å ha «nodded off» da en skolejente forklarte seg om en angivelig voldtekt. Foto: St. Johns Buildings Barrister Chambers
SOVNET?: Dommer Philip Cattan anklages for å ha «nodded off» da en skolejente forklarte seg om en angivelig voldtekt. Foto: St. Johns Buildings Barrister ChambersVis mer

- Dommer sovnet da han skulle høre voldtektsoffers forklaring i retten

Skolejenta må vitne på nytt. Nå skal saken etterforskes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er ekstremt sjeldent at noe sånt skjer, sier Sky News' reporter i Manchester, Nick Martin.

Han har nettopp besøkt dommeren, Philip Cattan, som nå er under hardt vær i Manchester, etter at han angivelig sovnet midt under den kanskje viktigste vitneforklaringen i en voldtektssak.

- Kostet 100 000 Voldtektsofferet, en skolejente, skal ha avgitt forklaring via video-link. Da skal han ha «nodded off» (sovnet, red. journ.), ifølge reporteren.

Da advokatene i saken konfronterte dommeren at han sovnet, ble saken satt på vent - og dommeren ble sendt hjem.

Jenta som vitnet er en av to jenter som skal forklare seg for retten. En 49-åring er tiltalt for å flere seksuelle overgrep, deriblant av en 13 år gammel jente, ifølge Daily Mail.

Han nekter straffskyld.

Rettssaken skulle etter planen ta fem dager, ifølge Sky News, og den har allerede kostet noen kroner å føre i Manchester Crown Court.

- Det er allerede brukt 10 000 pund (omlag 100 000 kroner) i denne saken, som nå utsettes. Det er ekstremt alvorlig at en dommer sovner, sier Martin.

Den lille jenta må vitne på nytt.

- Skulle ha hjulpet Ifølge reporteren skal man nå forsøke å finne ut hvorfor dommer Philip Cattan sovnet.

Dommeren selv ønsker ikke å svare på hva som skjedde, eller anklagene om at han sovnet.

- Jeg er fryktelig lei meg, jeg skulle gjerne hjulpet deg, men jeg kan ikke hjelpe deg i denne saken - jeg kan ikke kommentere saken, sier han når Sky News banker på døra hans.

- Jeg kan ikke kommentere saken, beklager det, gjentar Cattan.

«Rettssaken vil fortsette så snart som mulig. De fornærmede og andre vitner i saken er informert», skriver Crown Prosecution Service. 

Sky News viser til en lignende hendelse fra 2002, da en dommer ved navn Gabriel Hutton sovnet. Han mistet jobben.