Dommer sovnet under rettssak i Drammen

- Men han fikk med seg alt, sier rettens formann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En meddommer sovnet under behandlinegn av en straffesak i Drammen tingrett i slutten av januar.

- En skandale, sier en av forsvarerne til Drammens Tidende. Nå blir saken anket.

Rettssaken mot fire bulgarere tiltalt for vinningskriminalitet gikk i Drammen tingrett i slutten av januar. Mens det ble stadig varmere i rettslokalet, og bevisene i saken ble lagt fram, begynte den ene meddommeren å glippe med øyene.

Fra tilhører- og forsvarerbenken ble det observert at dommerens øyne flere ganger gled igjen, hodet hans falt nedover mot haken før han rykket til og kikket rundt seg.

- Skandale - Slikt skal bare ikke skje. Det er en skandale, sier advokat Tollef Skobba, som er forsvareren til en av de domfelte i saken.

Advokat Jonny Sveen, som forsvarer en av de andre tiltalte i saken, anker dommen blant annet på bakgrunn av at meddommeren sovnet.

- Jeg anker på vegne av min klient, fordi meddommeren sovnet. Slikt skal ikke skje, sier Sveen.

- Han fikk med seg alt Også advokat Knut-Erik Søvik, som forsvarer en av de andre tiltalte, bekrefter at han anker dommen på bakgrunn av meddommerens slumring.

Rettens formann, Nina Andresen, sier hun ikke vil foreta seg noe i saken.

- Jeg har nå snakket med meddommeren, og han er klar på at han ikke har sovet i retten, men har fått med seg alt i saken. På det grunnlaget blir det ikke gjort noe mer fra min side, sier Andresen.

(NTB).