Dommer spurte voldtektsoffer om hvorfor hun ikke kunne holde beina samlet. Nå beklager han

- Jeg er veldig lei meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den kanadiske dommeren Robin Camp har pådratt seg omtaler og overskrifter verden over, etter at han blant annet stilt følgende spørsmål til voldteksofferet i en sak: «Hvorfor kan du ikke holde beina dine samlet?».

Nå beklager han, melder CBC News.

Camps opprinnelige uttalelse kom da han behandlet en voldtektssak i 2014. Siktede ble frikjent, og frikjennelsen og Camps ordbruk er nå under granskning. Det er i forbindelse med denne granskningen at Camp nå beklager, og sier at han nå skjønner at det han sa var uakseptabelt.

- Når jeg leser det og tenker over det på nytt, er jeg veldig lei meg for at jeg skremte henne, sa Camp i en høringen i går, ifølge CBC News.

Han sier også at han hadde oppført seg upassende, at han skulle ønske han aldri hadde sagt det. Han sier også at han nå skjønner at han har hatt fordommer mot kvinner, og at han ikke selv var klar over hvordan det påvirket ham den gang.

- Jeg kan ikke garantere at jeg ikke har fordommer på andre områder også. Jeg har lært at jeg må være oppmerksom på det.

Han beklager også overfor sin egen kone og datter.

Landets domstolsadministrasjon startet granskningen av Camp etter en klage fra fire jusprofessorer, skriver Washington Post.

I rettssaken skal Camp ha kommet med flere kontroversielle uttalelser.

Ifølge Washington Post skal han ha sagt at «unge kvinner ønsker å ha sex, spesielt hvis de er beruset» og «smerte og sex går noen ganger for det samme».

Camp er fra Sør-Afrika, men flyttet til Calgary i Canada i 1998, og skal ha forklart at han ikke forsto loven godt nok da saken var oppe for retten i 2014.

Han risikerer å miste jobben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer