Dommer til mann som var tiltalt for å ha drept valp. - Har jeg lyst til å kaste deg i en søppelcontainer? Å ja!

Kreativ amerikansk dommer slår til igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Michael Cicconetti, sorenskriver i Painesville i Ohio i USA, er ikke som alle andre dommere.

Gjennom tidene har han avsagt en rekke mildt sagt kreative dommer, som å få en mann som kalte en politimann «et svin» til å stå i en grisebinge med en gris og holde et skilt med påskriften «dette er ikke en politimann», og til å få sexkjøpsdømte menn til å ikle seg kyllingdrakt og demonstrere mot sexkjøp.

- Du er slem skaper han igjen overskrifter igjen, i en sak hvor en 23 år gammel mann var tiltalt for å ha drept en valp ved å kaste den fra sjette etasje i blokka han bodde i. Den døde hunden ble funnet i en søppelkomprimator.

- Du er rett og slett ond. Du er slem, og det du gjorde var inhumant. Har jeg lyst til å kaste deg i en søppelcontainer? Å ja! Jeg ville elsket det, sa Cicconetti under domsavsigelsen, ifølge TV-kanalen WKYC.

Men 23-åringen havner ikke i en søppelcontainer med det første. Cicconettis kreative domfellelser er nemlig forbeholdt førstegangslovbrytere, som får valget mellom å godta Cicconettis forslag og vanlig fengsels- eller samfunnsstraff, og 23-åringen er tidligere straffedømt.

- Vi startet i det små Cicconetti begynte å tenke annerledes rundt dette med forbrytelse og straff en gang på 90-tallet, ifølge avisa News-Herald.

Da fikk han en mann som var dømt etter en farlig forbikjøring av en skolebuss til å bli med en skolebussjåfør på jobb en dag, slik at han med egne øyne kunne se hvor farlig slikt kan være.

- Vi startet i det små. Jeg var frustrert fordi jeg stadig så de samme folkene komme tilbake, tiltalt på nytt for det samme. Jeg tenkte: «Det må finnes en bedre måte å gjøre det på», sa han til avisa i 2012.

Han sier målet hans er å gi tiltalte en meningsfull straff, men samtidig vekke oppmerksomhet og skremme andre fra å gjøre det samme.

Cicconetti ga i fjor i et intervju med ABC News uttrykk for at han har et mål om å forsøke å holde de som har begått mindre alvorlige forbrytelser unna «kriminalitetsskolen» i fengsel.

- Jeg tenker at vi må hindre dem i å gå lenger. Hvis de havner i fengsel, blir de smartere kriminelle, og forbrytelsene blir mer alvorlige, sa han.

Den gang hadde han gitt en kvinne som var dømt for å ha stukket av fra en taxiregning til å enten gå 30 miles (ca 48 kilometer) eller sone 30 dager i fengsel. Kvinnen valgte det første alternativet.

23-åringen som var tiltalt for å ha drept hunden sin fikk altså ikke mulighet til å velge straff, men endte med en seks måneder i fengsel, skriver Washington Post. Han er også fradømt retten til å ha husdyr. Mannens forklaring på hvorfor han drepte valpen var at den hadde gjort fra seg på soverommet hans.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram