Dommer til voldtektsoffer: - Hvorfor kan du ikke holde beina dine samlet?

Kanadisk dommer kan miste jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den føderale domstolen i Canada vurderer å sparke en dommer etter at han blant annet var administrator i en voldtekssak fra 2014.

I retten skal dommeren Robin Camp blant annet ha stilt følgende spørsmål til voldteksofferet: «Hvorfor kan du ikke holde beina dine samlet?».

Det skriver nyhetsbyrået Associated Press (AP).

- Smerte og sex går for det samme

I rettssaken skal Camp ha kommet med flere kontroversielle uttalelser.

Ifølge Washington Post skal han ha sagt at «unge kvinner ønsker å ha sex, spesielt hvis de er beruset» og «smerte og sex går noen ganger for det samme». Uttalelsene skal være hentet fra transkripsjoner fra rettssaken.

De kontroversielle uttalelsene resulterte i at Canadian Judicial Council (CJC), organet som har oversyn på dommerne i landet, satte igang etterforskning.

Dommeren skal ha fått flere klager på sine uttalelser i andre saker, ifølge Washington Post.

Frikjente tiltalt mann

Da voldtektssaken fra 2014 var ferdig behandlet i tingretten, ble mannen som tidligere var tiltalt frikjent for voldtekten. Kvinnen anket og saken skal opp for lagmannsretten i Alberta i november i år.

- Det han (dommeren) sa gjorde at jeg følte at jeg hadde gjort noe, som om jeg var et ludder, sier voldtektsofferet til CBC News.

Robin Camp skal være fra Sør-Afrika, men flyttet til Calgary i Canada i 1998. Ifølge han selv hadde han ikke forstått loven godt nok.

- Jeg visste ikke hva jeg ikke visste, sa dommeren på spørsmål fra to etterforskere da de spurte om hvorfor han ikke bruker penger på juridisk etterutdanning om Canadas lov om seksuelle overgrep, ifølge AP.

Mandag vil domstolen ta stilling til om Robin Camp mister jobben eller ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer