Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dommer trekker seg i Nokas-protest

Kjell Robert Overelv (31) risikerer straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger-mannen Kjell Robert Overelv trekker seg som meddommer i Stavanger tingrett i protest mot Nokas-dommen, vitende om at han risikerer straff for å nekte denne borgerplikten.

I sin periode som meddommer har Overelv vært med på tre-fire saker i tingretten. Han har ikke opplevd uenighet rundt skyldspørsmålet, men når det gjelder straffeutmåling, har han følt seg overkjørt av fagdommerne.

Da han fredag fikk høre hvordan fagdommerne i lagmannsretten skjøv juryen til side i Nokas-saken, bestemte han seg for at nok er nok.

Sorenskriver Helge Bjørnestad i Stavanger tingrett tviler på at en meddommer kan fritas fra sin borgerplikt bare fordi han føler seg overkjørt.

- Jeg trodde ikke vi hadde meddommere i tingretten som viljeløst lar seg lede av fagdommere. Mitt inntrykk er nemlig det stikk motsatte; meddommerne gir oss jurister nyttig motstand, sier Bjørnestad til Stavanger Aftenblad.

Sorenskriveren mener utspillet fra Overelv er demonstrativt, og mener meddommeren i stedet bør arbeide for å endre ordninger han er misfornøyd med.

(NTB)

OPPRØRT OVER FAGDOMMERNE: Kjell Robert Overlev trekker seg som meddommer i Stavanger tingrett etter at fagdommerne i Gulating lagmannsrett satte til side frifinnelsen av Thomas Thendrup (bildet).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!