Presidentvalget i USA:

Dommere slakter Trumps søksmål

I de vippestatene Joe Biden vant, har Donald Trump forsøkt å saksøke seg til seier. Det manglende juridiske grunnlaget frustrerer dommerne.

VANT: Trump-kampanjen har vunnet et søksmål i Pennsylvania. Slik påvirker det valget i USA. Reportere: Marte Nyløkken Helseth og Vegard Kvaale / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I tida etter valgnederlaget 3. november har USAs president Donald Trump levert inn nesten 20 søksmål i en rekke vippestater han tapte, og som dermed koster ham presidentjobben.

I de ulike delstatene er Trumps søksmål ulike, men målet er det samme: Å forvandle et valgnederlag til en valgseier gjennom amerikanske domstoler.

Men i flere av delstatene hvor Trump har levert inn søksmål, har dommere som har hørt Trump-kampanjens sak, blitt regelrett frustrerte over valgkampanjens framgangsmåte og juridiske grunnlag, ifølge ABC News.

Årsaken er klar, ifølge en norsk USA-ekspert:

- Trump har verken loven eller fakta på sin side, sier han.

Dette er Trumps søksmål

Men først: Hva er det Trump ber dommerne om i de ulike delstatene?

I Pennsylvania ønsket Trump og hans advokater å forkaste en rekke poststemmer, å stanse tellingen i noen valgdistrikter og å forhindre den endelige sertifiseringen av valgresultatet.

I Michigan ønsket presidentens advokater å stanse tellingen av poststemmer og å forhindre den endelige sertifiseringen av valgresultatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer