- Dommere trekker seg i egyptisk rettssak

I saken der en nordmann er anklaget for oppvigleri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag tidlig meldte statlig egyptisk tv at saken mot de 43 utlendingene i Egypt nå skal henlegges, melder Deutsche Presse-Agentur og Bikya Masr. Men den egyptiske Egypt Independent og AP melder at de tre dommerne har trukket seg fra saken.

Saken mot utlendingene har forverret forholdet mellom Egypt og USA: Frivillige organisasjoner og 43 utlendinger, deriblant en nordmann, er tiltalt for å ha bistått i revolusjonen og for finansiering av opprøret i fjor.

Ukomfortabel rett Dagbladet snakket med en ansatt på den norske ambassaden i Kairo. Hun forteller at det i egyptiske aviser i dag står at «dommerne i saken har trukket seg, og at det vil bli endring i hvem som skal avgjøre saken».

- Vi vet ikke ennå, er det korte svaret på sms fra Tor Wennesland, Norges ambassadør til Egypt.

Sjefsdommeren Mohamed Shoukry sa i går at «retten følte seg ukomfortabel» i hvordan saken skal behandles, uten at han ønsket å utdype saken noe nærmere.

Forhandlinger pågår Den tiltalte nordmannen har permisjon fra en sentral stilling i Høyre, og har siden i fjor jobbet for International Republican Institute, som er en av gruppene som er anklaget for å ha forsøkt å påvirke egyptisk politikk.

USAs utenriksminister Hillary Clinton sa i går at USA og Egypt «er i intense diskusjoner for å finne en løsning».

- Vi hadde veldig harde forhandlinger og vi beveger oss mot en løsning, sa Clinton.

• Dagbladet følger saken utover dagen.