SÅ RØDT: Linjemannen ble så provosert at han gikk langt over streken. Foto: NTB Scanpix.
SÅ RØDT: Linjemannen ble så provosert at han gikk langt over streken. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Dommeren fikk rødt kort

En linjedommer i en kamp mellom russiske førstedivisjonlag har fått rødt kort for alltid etter at han først slo ned en spiller, og så sparket ham mens han lå nede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i en reservelagskamp mellom førstedivisjonelagene Terek Groznyj og Amkar Perm sammenstøtet fant sted, ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti.

Det vanskelige mamma-ordet
Linjedommer Musa Kadyrov eksploderte da venstrebacken til Amkar Perm, Ilija Kirchmar, sa noe om moren hans etter at fløyta gikk og kampen var over. Da stormet dommeren inn på banen. Først la han Kirchmar i bakken med et velrettet slag. Så sparket han løs på spilleren helt til spillere fra motstandernes lag Terek kom ham til unnsetning.

Det er all grunn til å tro at det som ble sagt var «job tvajo matj», som er flittig brukt på russisk så vel som på andre språk, og betyr «knull mora di».

Nektet i hele Russland
Det ble altså for mye for linjedommeren som skal ha fått slengt dritt under hele kampen fra venstrebacken til Amkar Perm.

- Musa Kadyrov har blitt utestengt for livet fra å jobbe som dommer i den tsjetsjenske republikkens fotballføderasjon, sier Lom-Ali Ibragimov, sjefen for fotballforbundets paraplyorganisasjonen i det sørlige Russland.

- Når han er sparket fra republikkens føderasjon kan han ikke jobbe noen steder, sier Ibragimov.

Ibragimov sier at Kadyrov er skyldig, men at han kan forstå ham.

- Gjennom hele kampen bannet Amkar-spilleren mot ham, og Kadyrov viftet ikke med flagget en eneste gang. Istedet ga han beskjed til dommeren. Dessverre reagerte ikke dommeren, sier Ibragimov.

Ruud Gullit i Groznyj
Hjemmelaget i kampen, Terek Groznyj, er det tsjetsjenske laget i russisk toppfotball. Klubben har brukt enorme summer på å skaffe seg toppspillere de siste åra. For to år siden fikk den nederlandske tidligere stjernespilleren Ruud Gullit sparken som trener etter et halvt år i Terek Groznyj.

Mannen som ga Gullit sparken var ingen ringere enn Ramzan Kadyrov, mannen som ikke bare styrer den lokale fotballklubben, men som styrer hele Tsjetsjenia med jernhånd, og av menneskerettighetsorganisasjoner er beskyldt for å ha et privat torturkammer i utkanten av den tsjetsjenske hovedstaden Groznyj.

Han har så langt ikke fått rødt kort ...

FRA DE GODE DAGENE:  Tsjetsjenias egenmektige leder Ramzan Kadyrov og den nederlandske legenden Ruud Gullit i Groznyj i 2011. Foto: AP Photo
FRA DE GODE DAGENE: Tsjetsjenias egenmektige leder Ramzan Kadyrov og den nederlandske legenden Ruud Gullit i Groznyj i 2011. Foto: AP Photo Vis mer