Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dommeren i au pair-saken slaktes

- Dommer Hiller Zobel har skadet dommernes anseelse. - Dommer Zobel har gjort det vanskeligere å anklage barnemishandlere.Kritikken mot dommeren Hiller Zobel er knallhard etter at han i går kveld lot 19 år gamle Louise Woodward gå fri i au pair-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kritikken fremmes av flere amerikanske anklagere som mener at Zobel med sin helomvending i au pair-saken har gjort forholdene verre for mishandlede barn. Louise Woodward ble i går kveld en fri kvinne.

- Kjennelsen er skammelig, kommenterer advokaten Wendy Murpy som har spesialisert seg på barnemishandling, skriver nyhetsbyrået TT.

Oppbrakte

Angrepene går spesielt ut på at dommeren mandag endret straffen fra fengsel på livstid til soning i 279 dager. Foreldrene til den døde gutten Matthew Eappen er særdeles oppbrakte etter gårsdagens utfall:

- Vad tenker dommer Zobel på? Hva sier dette om vår rettssikkerhet?, undret mamma Deborah Eappen i et intervju i avisen Boston Globe.

Også pappa Sunil Eappen retter harde skyts mot Zobel:

- Forstår han ikke hva som har skjedd? Først sier han at noen har drept Matthew. Deretter setter han denne personen fri. Det er ubegripelig, sukker far Sunil.

Både aktor og Louise Woodwards forsvarer har anket saken som man regner med vil bli avgjort før julen 1997.

Hele Norges coronakart