- UTILREGNELIG: Lagdommer Hedda Remen mener Sigrid-tiltalte er utilregnelig. Juryen i Borgarting lagmannsrett har trukket seg tilbake og skal svare på om  de mener han i strafferettslig forstand er skyldig i å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
- UTILREGNELIG: Lagdommer Hedda Remen mener Sigrid-tiltalte er utilregnelig. Juryen i Borgarting lagmannsrett har trukket seg tilbake og skal svare på om de mener han i strafferettslig forstand er skyldig i å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Dommeren mener Sigrid-tiltalt var utilregnelig

Mener juryen bør mene det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagdommer Hedda Remen la avgjørende vekt på konklusjonene til de rettspsykiatrisk sakkyndige da hun instruerte juryen i Borgarting lagmannsrett fredag formiddag.

- Hvis dere er av samme oppfatning som meg, må dere svare nei på det første hovedspørsmålet, sa lagdommer Hedda Remen mot slutten av sin rettsbelæring i Borgarting lagmannsrett.

De ni jurymedlemmene i lagmannsretten trakk seg rett etter klokka 10 fredag tilbake for å finne svarene på de åtte spørsmålene som er nedfelt i spørsmålsskriftet. Å svare ja på de fire første spørsmålene forutsetter at tiltalte er tilregnelig. På de fire siste kan juryen svare ja hvis de mener han bortførte, drepte og dumpet Sigrid, men at han var psykotisk på handlingstidspunktet.

Spørsmålet Remen siktet til, er hovedspørsmål 1; om den tiltalte 38-åringen er skyldig, i strafferettslig forstand, i å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Bak uttalelsen ligger en klar oppfatning av at 38-åringen var psykotisk på gjerningstidspunktet og derfor utilregnelig, hvilket betyr at han ikke kan straffes selv om juryen skulle komme til at han er gjerningsmannen.

- Men også dette er bevisvurderinger, og dere er ikke bundet av mitt syn, sa Remen.

Juryen skal nå sitte sammen kontinuerlig til de har funnet alle svarene. Det er derfor umulig å si når kjennelsen kommer.

(NTB)