Dommeren mener Sigrid-tiltalt var utilregnelig

Mener juryen bør mene det samme.

- UTILREGNELIG: Lagdommer Hedda Remen mener Sigrid-tiltalte er utilregnelig. Juryen i Borgarting lagmannsrett har trukket seg tilbake og skal svare på om  de mener han i strafferettslig forstand er skyldig i å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
- UTILREGNELIG: Lagdommer Hedda Remen mener Sigrid-tiltalte er utilregnelig. Juryen i Borgarting lagmannsrett har trukket seg tilbake og skal svare på om de mener han i strafferettslig forstand er skyldig i å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lagdommer Hedda Remen la avgjørende vekt på konklusjonene til de rettspsykiatrisk sakkyndige da hun instruerte juryen i Borgarting lagmannsrett fredag formiddag.

- Hvis dere er av samme oppfatning som meg, må dere svare nei på det første hovedspørsmålet, sa lagdommer Hedda Remen mot slutten av sin rettsbelæring i Borgarting lagmannsrett.

De ni jurymedlemmene i lagmannsretten trakk seg rett etter klokka 10 fredag tilbake for å finne svarene på de åtte spørsmålene som er nedfelt i spørsmålsskriftet. Å svare ja på de fire første spørsmålene forutsetter at tiltalte er tilregnelig. På de fire siste kan juryen svare ja hvis de mener han bortførte, drepte og dumpet Sigrid, men at han var psykotisk på handlingstidspunktet.

Spørsmålet Remen siktet til, er hovedspørsmål 1; om den tiltalte 38-åringen er skyldig, i strafferettslig forstand, i å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Bak uttalelsen ligger en klar oppfatning av at 38-åringen var psykotisk på gjerningstidspunktet og derfor utilregnelig, hvilket betyr at han ikke kan straffes selv om juryen skulle komme til at han er gjerningsmannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer