Dommeren som kjøpte sex beholder jobben

Høyesterettsdommer Leif Thorsson slipper unna med 42 000 i bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den svenske høyesterettsdommeren Leif Thorsson (59) har innrømmet å ha kjøpt sex av en 20 år gammel prostituert mann.

Kjøp av seksuelle tjenester er forbudt i Sverige, men dommeren slapp tiltale. I dag ble det kjent at han også får beholde jobben som i landets øverste domstol, melder Expressen.se.

Justiskansler Göran Lambertz, som tok beslutningen på vegne av det svenske justisdepartementet, skriver i en pressemelding at tilliten til Thorssen som dommer er svekket.

Lambertz mener imidlertid at 59-åringen ikke har vist seg åpenbart uskikket til stillingen, noe som forutsettes for å kunne sparke en høyesterettsdommer.

- Men det betyr ikke at det er ok at en dommer kjøper sex, understreket han i en kommentar til svensk fjernsyn.


Slapp unna med bot

Dommerens sex-kjøp ble tilfeldigvis avslørt da politiet gikk gjennom den prostituerte mannens PC og mobiltelefon i forbindelse med en tjuverisak. Politiet fant flere chatte- og tekstmeldinger fra dommeren, og 20-åringen forklarte at han hadde solgt sex til ham ved fem anledninger.

Thorsson nektet, men etter å ha lest politiets etterforskningsrapport innrømmet han å ha kjøpt sex av unggutten én gang.

BEHOLDER JOBBEN: Leif Thorsson er én av 16 dommere som er utnevnt til Høyesterett av den svenske regjeringen. Foto: EXPRESSEN
BEHOLDER JOBBEN: Leif Thorsson er én av 16 dommere som er utnevnt til Høyesterett av den svenske regjeringen. Foto: EXPRESSEN Vis mer

Påtalemyndigheten droppet tiltale mot dommeren, men ila ham ei bot på 42 000 svenske kroner. De overlot til svenske justismyndigheter å avgjøre om han fikk beholde jobben som høyesterettsdommer.