Dommeren stoppet pressekonferanse

Forsvareren til ektemannen i Dung-saken fikk refs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet.no): Advokat Mikkel Mundal, som forsvarer den drapssiktede ektemannen til Dung Tran Larsen (22), skulle holde en pressebriefing etter at klienten hans hadde forklart seg i fengslingsmøtet i Bergen tingrett i dag.

Kort tid etter at Mundal begynte å snakke, kom aktor løpende ut på gangen. Han utbrøt at «dette går ikke an», før han gikk inn i rettssalen og hentet dommer Håkon Rastum.

Dommeren var raskt ute på gangen og ba advokat Mundal komme inn umiddelbart. Pressekonferansen ble ikke gjenopptatt da Mundal noe slukøret kom ut av rettssalen igjen.

De fire som er siktet for forsettelig drap på Dung Tran Larsen (22) framstilles for fengsling i dag. Aktoratet har bedt om fire ukers fengsling.

De siktedes forsvarere får ikke innsyn i alle saksdokumentene, og får bare være til stede i retten når fengslingsbegjæringene av deres egen klient behandles.

Politiet har tidligere opplyst at de ønsker varetektsfengsling fordi avhørene ikke er ferdige, og de vil hindre at de fire skal få samkjørt sine forklaringer. Politiet har uttalt at det er en kjede med indisier som er grunnlaget for pågripelsen av familien.

Dungs ektemann har sagt han har tre teorier om hva som er skjedd med kona. Han sier at hun enten har hoppet fra Askøybrua, gått under jorda eller at det er skjedd noe kriminelt.

Advokat Mikkel Mundal forsvarer den siktede ektemannen (32). Foto: Marit Hommedal/Scanpix
Advokat Mikkel Mundal forsvarer den siktede ektemannen (32). Foto: Marit Hommedal/Scanpix Vis mer