Dommeren utsatte drapssak

- Håpet å legge dette bak oss, sier familien til Linda Henriksen (31).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tvil om kvaliteten på de sakkyndiges arbeid førte til utsettelse av rettssaken mot gårdeieren som var tiltalt for uaktsomt drap på Linda Henriksen i Oslo i fjor.

Les også: Gårdeier tiltalt for drap

Den 31 år gamle Sandnes-kvinnen døde av skadene hun fikk etter å ha fått deler av gesimsen fra bygningen i Trondheimsveien 6 i Oslo i hodet. Flere hundre kilo murstein og puss falt ned fra den gamle bygården og traff kvinnen da hun tilfeldigvis gikk forbi.

- Vi hadde håpet vi kunne avslutte dette og legge hele saken bak oss, men vi har tillit til rettssystemet og aksepterer at dette er nødvendig, sier Paul Henriksen som mistet datteren i ulykken den 7. januar 2007.

Personene bak dem som eide gården ble i vår tiltalt for uaktsomt drap. Saken ble omtalt som viktig for å sende et signal til gårdeiere som lar være å utføre nødvendig vedlikehold.

Da rettssaken mot 53 år gamle gårdeieren og styrelederen i selskapet Nygården AS startet i Oslo tingrett mandag, mente forsvarerne at saken ikke kunne starte på grunn av manglende tid til forberedelser. En privat oppnevnt sakkyndig de tiltaltes advokater hadde engasjert, hadde avdekket feil i slutningene som ekspert oppnevnt av retten hadde trukket. Derfor valgte dommerfullmektig Birgitte Wirum Sand å utsette rettssaken på ubestemt tid.

(NTB)