DØMT TIL DØDEN: 37 år gamle Isauro Aguirre ble i går dømt til døden for drapet på åtte år gamle Gabriel Fernandez. Foto: KTLA / AP / NTB Scanpix
DØMT TIL DØDEN: 37 år gamle Isauro Aguirre ble i går dømt til døden for drapet på åtte år gamle Gabriel Fernandez. Foto: KTLA / AP / NTB ScanpixVis mer

Dommeren var ikke nådig da barnedrapsmannen fikk sin dom

37 år gamle Isauro Aguirre dømt til døden.

37 år gamle Isauro Aguirre er i Palmdale i California dømt til døden for drapet på åtte år gamle Gabriel Fernandez.

Åtteåringen, som var sønnen til Aguirres kjæreste, skal ha blitt mishandlet på det groveste. Nyhetsbyrået Associated Press skriver at han ble slått, sultet, bundet fast, innelåst og skutt med luftpistol.

Dommer George Lomeli var ikke nådig da han torsdag felte dommen.

- Det er knapt nødvendig å si at handlingene dine var grufulle og umenneskelige. De var rett og slett onde. Du er verre enn et dyr, for dyr vet hvordan de skal ta vare på sine unge, sa han.

Bakgrunnen for den omfattende mishandlingen av åtteåringen, skal ifølge aktoratet ha vært at paret trodde han var homofil.

Grov mishandling

Flere av guttens søsken skal ha vitnet om at både Aguirre og moren Pearl Fernandez kalte åtteåringen «homo». De skal også ha slått ham dersom han lekte med dokker, og tvunget ham til å gå med jenteklær på skolen.

Den 22. mai 2013 ringte Pearl Fernandez til nødnummeret og forklarte at sønnen hennes ikke pustet. Hun sa også at den åtte år gamle gutten hadde falt og slått hodet sitt på en komode.

Han døde to dager senere som følge av skadene han hadde fått, og morens løgn ble raskt avslørt.

I februar i år sa moren seg skyldig i drap, mens Aguirre ble kjent skyldig i fjor. Nå har de begge fått sin dom, og der Pearl ble dømt til livstid i fengsel, fikk altså Aguirre dødsdom.

MISHANDLET: Bakgrunnen for den omfattende mishandlingen av åtteåringen, skal ifølge aktoratet ha vært at paret trodde han var homofil. Foto: AP Photo / Nick Ut / NTB Scanpix
MISHANDLET: Bakgrunnen for den omfattende mishandlingen av åtteåringen, skal ifølge aktoratet ha vært at paret trodde han var homofil. Foto: AP Photo / Nick Ut / NTB Scanpix Vis mer

- Finner trøst

Jennifer Garcia var læreren til Gabriel. Hun var blant de som adresserte retten like før dommen mot Aguirre falt.

- Jeg finner litt trøst i at han nå har fått fred. Samtidig vet jeg at de som mishandlet ham ikke får den samme freden. De vil ha et liv fylt av lidelse, og jeg vet at jeg ikke er den eneste som håper at de blir utsatt for den samme mishandlingen, sa hun, og la til at hun tenkte på den avdøde gutten hver dag.

Aguirre uttalte seg ikke selv i retten, men Pearl Fernandez sa at hun var lei seg for det som skjedde, og at hun ønsket at sønnen var i live.

Saken har også fått etterspill for flere barnevernsansatte som flere ganger konkluderte med at åtteåringen ikke ble mishandlet hjemme.

Fire personer har blitt tiltalt, men det er foreløpig ikke felt noen dom i saken.