Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dommeren vil se en ekte Nokas-raner

Vil ha utkledde modeller med skuddsikre vester og hjelmer i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Både under behandlingen i tingretten og nå i lagmannsretten er det beskrevet hvordan Nokas-ranerne var utrustet.

De hadde kjeledresser og skudd- eller stikksikre vester. Noen hadde hjelmer, alle hadde finlandshetter, noen var iført slalåmbriller. Flere var tungt bevæpnet, både med maskingevær og pistol eller kniv i beltet.

Fryktinngytende

Ranerne skulle framstå som fryktinngytende. Forbipasserende skulle oppfatte det som en politiøvelse. Når politiet kom fram til åstedet, skulle de bli lammet av synet av Nokas-ranerne og skremt til en rask retrett.

- Får vi se en slik raner? spurte dommer Lunde.

Aktor Arild Dommersnes svarte at det ville bli framvist både vester, hjelmer og våpen.

- Men får vi se en person iført alt dette utstyret? fortsatte dommeren.

- Det hadde vi forsåvidt ikke tenkt, men det er ikke verre enn at vi kan kle opp et par personer, sa aktor, og dommeren takket.

VIL HA REKONSTRUKSJON: Slik så det ut da ranerne slo til i Stavanger, og dommeren vil se de skrekkingytende skikkelsene igjen - i rettssalen. Foto: SCANPIX/POLITIET
VIL HA REKONSTRUKSJON: Slik så det ut da ranerne slo til i Stavanger, og dommeren vil se de skrekkingytende skikkelsene igjen - i rettssalen. Foto: SCANPIX/POLITIET Vis mer

Takket Havnå

Forsvarerne til de andre Nokas-dømte fortsetter spørsmålsrunden overfor Lars-Erik Andersen. De vil ha fram opplysninger som i sin tid vil styrke forklaringene til deres klienter.

Lars-Erik Andersen takket Erling Havnå for at han hadde tilstått og støttet Andersen tilståelse.

- Det lettet mine skuldre for mange hundre kilo. Det står respekt av det Havnå gjorde. Jeg vet at han også får kommentarer i fengslet, sa Andersen.

image: Dommeren vil se en ekte Nokas-raner