Dommerens hus brant ned - trolig påtent

To jenter reddet ut i siste liten. Sorenskriveren på Hamar har tidligere fått drapstrusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Hedmark har fått Kripos-hjelp etter en mulig påtenning som førte til at dommer og leder for tingretten på Hamar, Ola P. Svor, sitt hus brant ned mandag denne uka.

Boligen, ble ifølge politimester Rolf Thoresen på Hamar totalskadd, og dommerens datter og hennes venninne lå og sov i boligen.

De ble reddet ut av boligen, og kom ikke til fysisk skade i brannen. Nå ønsker politiet tips i saken.

- Påtent - Naboer kom til og fikk de ut. De har opplevd dette som svært dramatisk, sier Thoresen til Dagbladet.

Politiet mener brannen er påtent.

«Teknisk etterforsking på brannstedet er ikke ferdigstilt og pågår fortsatt, men politiets foreløpige konklusjon er at boligen er påtent ved en straffbar handling. Eier av boligen har gjennom sitt arbeid tidligere mottatt drapstrusler,» heter det i pressemeldinga.

Det var natt til mandag at huset brant ned til grunnen. Ifølge lokalavisa Hamar Arbeiderblad jobber Svor til daglig som sorenskriver ved Hedmarken tingrett, hvor han har jobbet i mange år. Han skal ha tidligere, ifølge politiet, ha mottatt drapstrusler etter å ha vært med på domfellelser i en rekke kriminalssker.

Interessante trusler Drapstruslene mot Svor og familien er interessante spor for politiet.

- Mannen som er varetektsfengslet for disse truslene var også det da huset brant, men han hadde gitt uttrykk for at han kjente andre som kunne gjennomføre slikt. Dette er åpenbart interessant for politiet, men vi hviler ikke bare på denne teorien, sier Thoresen til Dagbladet.

Avsenderen skal ha skrevet at han skulle «skade og henge deg og familien din i framtida». Avsenderen skal også ha truet med at han kjente «mange kriminelle» og at han «gjør en tjeneste for noen som vet hvem dere er», ifølge NRK.

Den siktede mannen, som nå også soner en dom for andre trusler, er kjent for politiet fra en rekke trusselsaker tidligere. Politiet vil ikke kommentere om de har noen mistenkte ildpåsettere.

- Mistanken går på forsøk på mordbrann og om det viser seg at fornærmedes arbeid er bakgrunnen vil man ta ut siktelse på å hevne seg på en rettsaktør, sier Thoresen.
Sikkerhetstiltak Sorenskriveren og hans families sikkerhet blir nå vurdert kontinuerlig.

- Dette er en fortløpende vurdering og det er iverksatt sikkerhetstiltak, sier Thoresen til Dagbladet.

Ifølge Hamar Arbeiderblad har naboer fortalt at brannen startet i garasjeområdet. Kriminalteknikerne på stedet undersøker nå om brannen kan ha startet i bilen.

Publikum som har opplysninger eller kjennskap til saken, bes kontakte Hedmark politidistrikt på telefonnummer 62539000.

DRAPSTRUET: Sorenskriver og leder for tingretten på Hamar, Ola P. Svor, skal ha blitt truet på SMS, før huset hans ble påtent natt til mandag. Foto: Linn Cathrin Olsen / NTB Scanpix
DRAPSTRUET: Sorenskriver og leder for tingretten på Hamar, Ola P. Svor, skal ha blitt truet på SMS, før huset hans ble påtent natt til mandag. Foto: Linn Cathrin Olsen / NTB Scanpix Vis mer