Dommerforeningen ut mot amerikanske militærdomstoler

Dommerforeningen mener USAs militærdomstoler bryter med internasjonale konvensjoner om menneskerettigheter og med norsk lov. Utenriksdepartementet sier Norge ikke har noen mening om domstolene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I et brev til Justisdepartementet advarer Dommerforeningen mot domstolene. Domstolene er en sentral del av den amerikanske presidentens «Executive Order» om internering og pådømmelse av utlendinger som er mistenkt for terrorvirksomhet eller terrorrelaterte handlinger.

Dommerforeningen mener at bruk av domstolene kan komme i konflikt med norsk lov. Foreningen ber også den norske regjering om til å ta opp spørsmålet med amerikanske myndigheter.

Ifølge Klassekampen vil ikke Justisdepartementet kommentere saken, men ekspedisjonssjef Hans Wilhelm Longva i Utenriksdepartementets rettsavdeling slår overfor avisen fast at Norge ikke har noen holdning til de amerikanske militærdomstolene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer