Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dommerne satte Munch-kjennelse til side

Tiltalte får en fjerde mulighet i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommerne i Borgarting lagmannsrett har satt juryens kjennelse i Munch-saken til side. Den tiltalte 40-åringen får dermed en fjerde runde i retten.

- Dette er nesten en farse. Mannen er tidligere funnet skyldig og dømt tre ganger. Vi skal altså behandle Munch-saken for fjerde gang i retten, sier en opprørt aktor Geir Evanger, etter at lagdommerne hadde bestemt seg torsdag.

Mens juryen i lagmannsretten med flere enn seks stemmer hadde bestemt at den tiltalte hadde deltatt i Munch-ranet i august 2004 og funnet ham skyldig, tok dommerne en uvanlig lang pause før de returnerte og meddelte retten at de satte avgjørelsen til de ti jurymedlemmene til side.

- Lagmannsretten er enstemmig i at det ikke er ført tilstrekkelig bevis for en fellende dom i saken. Derfor skal saken prøves på nytt og med andre dommere, meddelte lagmann Einar Kaspersen.

(NTB)

TILBAKE: Edvard Munch maleriet "Skrik" var tilbake på Munch-museet i mai, og  utstillingen "Gjensyn med Skrik og Madonna" skal etter planen bli hengende fram til i morgen. I dag ble en 40-åring funnet skyldig i å ha deltatt i ranet av museet i 2004, men kjennelsen ble satt til side av dommeren. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
TILBAKE: Edvard Munch maleriet "Skrik" var tilbake på Munch-museet i mai, og utstillingen "Gjensyn med Skrik og Madonna" skal etter planen bli hengende fram til i morgen. I dag ble en 40-åring funnet skyldig i å ha deltatt i ranet av museet i 2004, men kjennelsen ble satt til side av dommeren. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
image: Dommerne satte Munch-kjennelse til side

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!