DOMMERTABBE

HAUGESUND (Dagbladet): Legdommer Harald Stakkestads uttalelser til Tysvær Bygdeblad kan få konsekvenser for behandlingen av Birgitte-saken. Stakkestad sier i et intervju med sin lokalavis at han gruer seg til å måtte bestemme seg for et utfall, og at han så langt er i tvil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uansett utfall av saken kan både aktor og forsvarerne kreve nye forhandlinger. Hvis han fortsatt er i tvil etter gårsdagens forhandlinger, tyder alt på at han vil måtte gå inn for frifinnelse.

Verken forsvarerne, advokatene Arvid Sjødin og Gunnar Helgevold, eller aktor, førstestatsadvokat Harald Grønlien, har så langt reagert på avisoppslaget.

Aktor i tvil

På direkte spørsmål fra Dagbladet, om hvorfor han ikke vil reagere på legdommerens uttalelser, svarer aktor Harald Grønlien at intervjuet var svært generelt. Men så tilføyer han:

- Men hvem er vel ikke i tvil i denne saken, he,he,he.
Han ønsker ikke å utdype sitt svar.

Advokat Sjødin ønsker ikke å kommentere saken. Det ville heller ikke rettens administrator, sorenskriver Bjørn Solbakken.

Reagerte

Foreldrene til den drapstiltalte fetteren ga etter rettsforhandlingene i går uttrykk for frustrasjon over lokal-tv's, TV Haugaland, dekning av saken. De har også reagert kraftig på at lokal-tv-stasjonen viste bilder av deres sønn, og at disse bildene ble vist tre ganger samme kveld.

Advokat Arvid Sjødin sier til Dagbladet at han vil be om alt materialet fra lokalfjernsynet og seinere vurdere hvordan det skal reageres. Også TV2 har brutt fotoloven ved å vise bilde av fetteren, men graden av overtramp var her langt mildere; fetteren var så vidt synlig i TV-ruta.

Sorenskriver Bjørn Solbakken sa i går at han neste torsdag klokka 12 vil sette retten igjen og avsi dom.