MOT FRIFINNELSE: Falun tingsrätt mener det kun finnes bevis for at Mats Alm flyttet og skjulte liket av Linda Chen (32). Linda Chen forsvant og ble senere funnet drept kun én uke før de to skulle gifte seg.
MOT FRIFINNELSE: Falun tingsrätt mener det kun finnes bevis for at Mats Alm flyttet og skjulte liket av Linda Chen (32). Linda Chen forsvant og ble senere funnet drept kun én uke før de to skulle gifte seg.Vis mer

- Dømmes for å ha skjult liket av forloveden

Men ikke for drapet. Dermed kan Mats Alm få millionerstating.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Mats Alm (34) er tiltalt for å ha drept og gjemt forloveden sin kun én uke før de skulle gifte seg. Linda Chen (32) ble funnet drept i skogen etter å ha vært savnet i 49 dager og forloveden Mats Alm kom raskt under mistanke da han «hylgråt uten tårer».

Rettssaken tok en måneds pause i går, for å gi tid til en psykiatrisk undersøkelse av Alm. Men i dag tok saken en ny vending. Falun tingsrätt mener det ikke finnes tilstrekkelig bevis for at Alm drepte forloveden. Dermed tyder det på at 34-åringen kun blir dømt for å ha flyttet og gjemt liket, noe som har en strafferamme på kun to år.

Trenger nye bevis
Med mindre påtalemakta klarer å framlegge nye bevis i saken eller det kommer en tilståelse fra Alm, går det nå mot frifinnelse på det mest alvorlige punktet i anklagen, skriver Expressen.

- Tingretten ser ikke at det er overbevisende bevis for at Mats Alm drepte sin forlovede, sier Lars Eklycke, lagman i Falun, til avisa.

- Kommer Mats Alm til å bli frikjent for mord?

- Jeg vil ikke ta stilling til det. I starten av juli fortsetter hovedforhandlingene og da tar vi endelig stilling til skyldspørsmålet.

Kan få millionutbetaling
Dagens uttalelse taler imidlertid sterkt for at Alm vil bli frikjent for mordet. Det åpner opp muligheten for at 34-åringen kan få utbetalt over en million svenske kroner i livsforsikring etter den avdøde forloveden.

Paret tegnet forsikringen sammen etter å ha vært sammen i kun få uker, men blir Alm dømt for mordet på Chen får han ingen utbetaling. Dømmes han kun for å ha flyttet og skjult liket, kan han få hele utbetalingen, skriver Aftonbladet.

Muligheten for en livsforsikringsutbetaling til Alm opprører Linda Chens pårørende.

- Han har sagt tidligere under rettsaken at om han får en slik utbetaling skal han gi dem til Linas sønn, vi håper han gjør som han har sagt. Om han mottar pengene vil det være en alvorlig krenkelse, sier advokat Uno Karlsson, bistandsadvokaten til familien.