DØMT: Natalie Mandeau (23), også kjent som «Natty» fra «Fuck for forest», dømmes til å betale en bot på 9000 kroner. Betaler hun ikke, må hun sone 18 dager i fengsel. Sammen med Dan DeVero (22) og Banjamin Charles Goddard (t.h.) ble hun arrestert etter et nakenstunt i Oslo domkirke på Kristi himmelfartsdag. Også Goddard ble dømt idag. Foto: Espen Røst / Dagbladet
DØMT: Natalie Mandeau (23), også kjent som «Natty» fra «Fuck for forest», dømmes til å betale en bot på 9000 kroner. Betaler hun ikke, må hun sone 18 dager i fengsel. Sammen med Dan DeVero (22) og Banjamin Charles Goddard (t.h.) ble hun arrestert etter et nakenstunt i Oslo domkirke på Kristi himmelfartsdag. Også Goddard ble dømt idag. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

Dømmes til å betale 9000 kroner for kirkestuntet

Om ikke «Fuck for forest-Natty» betaler, må hun sone 18 dager i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble to av nakenaktivistene i «Fuck for forest» til sammen dømt til å betale 16 500 kroner for seksuelt krenkende og uanstendig adferd.

Natalie Mandeau (23), også kjent som «Natty» fra «Fuck for forest» dømmes til å betale en bot på 9000 kroner. Betaler hun ikke den, må hun sone 18 dager i fengsel.

Nattys medsammensvorne Banjamin Charles Goddard ble dømt til å betale en bot på 7500, eller subsidiært fengsel i 15 dager. Begge dømmes i tillegg til å betale 2000 kroner i saksomkostninger hver.

Det var på Kristi himmelfartsdag i år at tre aksjonister fra «Fuck for forest» kledde av seg midt under Kristi himmelfartsgudstjenesten i Oslo domkirke. To av aksjonistene simulerte sex ved alteret.

Vedtok ikke forelegg «Fuck for forest»-aktivisten Natty (23) fikk opprinnelig et forelegg på 7500 kroner for å ha vist krenkende adferd på offentlig sted. Men hun vedtok ikke forelegget, og i forrige uke måtte hun møte i Oslo tingrett.

Bare to av de tre aksjonistene, Natalie Mandeau og Banjamin Charles Goddard, ble tiltalt i saken. Dan DeVero, som utvilsomt var med på stuntet, var ikke tiltalt, men møtte i retten. Det gjorde derimot ikke «Natty»s medtiltalte Banjamin Charles Goddard.

I dommen heter det at «Tiltalte Natalie Mandeau har forklart at hun gikk til kirken den angjeldende dag sammen med Banjamin Charles Goddard og Dan DeVero. Hun gikk inn i kirken. Der tok hun av seg klærne, og sammen med Dan DeVero gikk hun opp til alterringen. Begge var nakne og hadde et eple i hånden. Hun er usikker på om de hadde en klut foran underlivet. Banjamin Charles Goddard hadde gått foran dem opp kirkegulvet. Også han var naken. Han sto midt i kirken og holdt en tale. Tiltalte Natalie Mandeau forklarte videre at DeVero hoppet opp på alterringen. Hun klemte ham da slik at ansiktet hennes kom mot hans kjønnsorganer. Hun kan forstå at folk kan ha oppfattet det slik at de simulerte oralsex, men hun understreker at det ikke var en seksuell situasjon. Ingen av dem var seksuelt opphisset, og hun ville bare klemme ham og holde seg fast i ham for å signalisere kjærlighet til mennesker og natur. Hun ønsket ikke å være respektløs, og forstår ikke at folk kan ta avstand fra å se henne naken når man samtidig dreper folk i krig og skader naturen.»

- Fornøyd med dommen Ifølge domspapirene finner retten det bevist at begge de to tiltalte «Fuck for forest»-aktivistene har opptrådt nakne i Oslo domkirke under en gudstjeneste.

Bakgrunnen for at Mandeau fikk en større bot enn Goddard er ifølge dommen at hun simulerte sex i tillegg til å være naken. Dermed virket hennes oppførsel mer provoserende for det ufrivillige publikummet.

- Denne dommen må vi være fornøyd med, sier politiadvokat Beate Brinch Sand, i en kort kommentar til Dagbladet.

Dan DeVero var ikke tiltalt. Til tross for at han ble bøtelagt etter hendelsen i Oslo domkirke. Det betyr at han må ha vedtatt forelegget, men så langt har ingen i Oslopolitiet kunnet bekrefte dette overfor Dagbladet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med «Fuck for forest»-aktivistene etter at dommen ble forkynt idag tidlig.