Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Domprost Gullaksen søker avskjed

Personlige og kritikkverdige forhold gjør det umulig å fortsette som prest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Otto Gullaksen (53) søker avskjed fra embetet som domprost i Fredrikstad.

I en pressemelding fra biskopen i Borg, Helga Haugland Byfuglien, er det gjennom samtaler med Gullaksen blitt klart at personlige og kritikkverdige forhold gjør at det ikke er mulig for ham å fortsette som prest.

Ifølge pressemeldingen har han samtidig med avskjedssøknaden søkt biskopen om å bli løst fra retten til å utføre prestetjeneste i Den norske kirke. Dette vil biskopen innvilge.

Avskjedssøknaden oversendes departementet med biskopens påtegning.

Ifølge Vårt Land sin nettutgave var Gullaksen den best skikkede personen til å overta etter Rosemarie Köhn som Hamar-biskop. Han fikk flest stemmer i den kirkelige bispeavtsemningen til Hamar, men valgte å trekke seg som bispekandidat 15. juni.

Per-Otto Gullaksen har i flere lengre perioder vært fungernde biskop i Borg, skriver Vårt Land. Han har dessuten i mange år vært sekretær for Bispemøtet og hatt lederstillinger i kirkeavdelingen i Kirkedepartementet.

Gullaksen er for tiden sykemeldt.

UMULIG Å FORTSETTE: Per-Otto Gullaksen (53) søker avskjed fra jobben som domprost i domkirken. Arkivfoto: SCANPIX/BJØRN SIGURDSØN
UMULIG Å FORTSETTE: Per-Otto Gullaksen (53) søker avskjed fra jobben som domprost i domkirken. Arkivfoto: SCANPIX/BJØRN SIGURDSØN Vis mer