Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Domsavsigelsen i sørkoreansk korrupsjonssak blir TV-overført

Det melder nyhetsbyrået Yonhap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Koreas tidligere president Park Geun-hye er tiltalt for blant annet bestikkelser og maktmisbruk. Fredag faller dommen, og domsavsigelsen blir TV-overført.

Park ble tvunget til å gå av som president i mars i fjor etter å ha blitt stilt for riksrett. Dersom hun blir kjent skyldig fredag, vil hun være landets tredje president som dømmes for å ha begått kriminelle handlinger.

Den tidligere presidenten er tiltalt for en rekke ulike forhold og har sittet i varetekt siden 31. mars i fjor. Rettssaken mot henne åpnet i mai, men siden oktober har hun nektet å møte i retten, rasende over at varetektsfengslingen ble forlenget med seks måneder.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om 30 års fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling