Domstol avviser incest-anklagen mot Raoul (11)

En domstol i Colorado, USA, har avvist incest-anklagen mot svetsisk-amerikanske Raoul Wüttrich (11). Han er nå fri til å reise hjem til Sveits.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten som ble arrestert den 30. august, blir satt fri av dommeren som slo fast at han ikke hadde fått så rask saksbehandling som loven gir ham krav på. Rettssaken skulle begynt innen 60 dager etter den 8. september, da Raoul ble nektet kausjon.

- Raoul er overlykkelig, sier advokat Darby Moses. Han kommer til å reise hjem til Sveits så fort som mulig.

Den vesle gutten ble arrestert klokka ti om kvelden. Han ble lagt i hånd- og fotjern som en farlig voldsforbryter. Saken skapte furore i europeiske media, som påpekte at 11-åringen ble behandlet som en farlig voldsforbryter. Etter arrestasjonen tilbrakte gutten seks uker i et ungdomsfengsel og tre uker i et pleiehjem før saken kom opp for retten.

Raoul ble arrestert etter at en nabo i Denver hevder å ha sett Raoul beføle sin fem år gamle søster i bakgården. Både gutten og foreldrene har benektet anklagene og sier at han dro ned søsterens underbukser for å hjelpe henne med å tisse.

Ifølge rettsdokumenter skal veslesøsteren ha fortalt saksbehandlerne om andre anledninger der broren befølte henne. Det er nå opp til svetisiske myndigheter å vurdere om gutten trenger behandling eller ikke.

Aktor Sergei Thomas påpeker at dommerens avgjørelse var av teknisk art, og at han fortsatt er bekymret for søstrens trygghet.