Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Domstol: Bakrus er en sykdom

En domstol i Frankfurt i Tyskland har slått fast at bakrus er en sykdom, om enn aldri så selvpåført.

FYLLESYK: Bakrus er en sykdom, slår en tysk domstol fast. ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock / NTB scanpix
FYLLESYK: Bakrus er en sykdom, slår en tysk domstol fast. ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Dette går fram av kjennelsen i en sak mot distributøren av «en drink mot bakrus», som hevdes å gjøre livet lettere dagen derpå.

Retten fastslår at det ikke er lov å tilegne mat- og drikkevarer egenskaper som kan forebygge, behandle eller kurere sykdom og definerer med det bakrus som en sykdom.

Dommerne mener videre at «enhver, selv begrenset eller midlertidig svekkelse av kroppens normale tilstand eller normale aktivitet» er å anse som sykdom.

Det inkluderer også hodepine og andre symptomer som er et resultat av alkohol, «en skadelig substans», heter det i kjennelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling