Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Domstol i Thailand avviser krav om å annullere valget

Thailands grunnlovsdomstol har avvist opposisjonens krav om at valget som ble holdt 2. februar, må kjennes ugyldig.

GODTATT:Thailands statsminister, Yingluck Shinawatra, kommer til Det Kongelige Luftforsvarets hovedkvarter før et regjeringsmøte. En domstol har avslått opposisjonens krav om å kjenne valget ugyldig Foto: REUTERS / Scanpix / Athit Perawongmetha
GODTATT:Thailands statsminister, Yingluck Shinawatra, kommer til Det Kongelige Luftforsvarets hovedkvarter før et regjeringsmøte. En domstol har avslått opposisjonens krav om å kjenne valget ugyldig Foto: REUTERS / Scanpix / Athit Perawongmetha Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Domstolen opplyste onsdag at den har avvist å vurdere klagen fra en jurist fra Demokratpartiet fordi grunnlaget for klagen er mangelfull.

I flere valgkretser var valget på ny nasjonalforsamling for halvannen uke siden umulig å gjennomføre på grunn av protester iverksatt av opposisjonen.

Landets valgkommisjon har besluttet at velgerne i disse områdene skal få en ny mulighet til å stemme 27. april.

Statsminister Yingluck Shinawatra lyste ut nyvalg i et forsøk på å få slutt på opposisjonens protester.

Men opposisjonen holder fast på at makta først må overlates til et «folkeråd» som skal bekjempe korrupsjon og det som opposisjonen mener er kjøp av stemmer før det holdes et nytt valg.

Yinglucks regjering har stor støtte blant fattige thailendere i nord og nordøst, mens kjerna i opposisjonen består av den urbane middelklassen.

Opposisjonen mener at Yinglucks regjering i realiteten styres av hennes storebror, den styrtrike forretningsmannen og tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra, som er dømt for korrupsjon og lever i frivillig eksil.

(NTB-AFP)


Hele Norges coronakart