Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Domstol opprettholder blokkeringen av Trumps innreiseforbud

Det reviderte forbudet skulle etter planen ha trådt i kraft 16. mars. 

BLOKKERT: Donald Trumps reviderte presidentordre, som omfatter innreiseforbud for borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen i 90 dager, er fortsatt blokkert. Avfotografert er Trump på NATO-toppmøtet i Brussel i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLOKKERT: Donald Trumps reviderte presidentordre, som omfatter innreiseforbud for borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen i 90 dager, er fortsatt blokkert. Avfotografert er Trump på NATO-toppmøtet i Brussel i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ankedomstol i Virginia har besluttet at Trump-administrasjonens reviderte innreiseforbud fortsatt skal blokkeres.

Reiseforbudet, som skulle tre i kraft 16. mars, ble stoppet av en landsomfattende kjennelse fra en domstol i delstaten Hawaii. Trump-administrasjonen ved justisdepartementet anket avgjørelsen.

To ankedomstoler har hatt saken til behandling, en i Virginia og en i Seattle. Avgjørelsen fra domstolen i Seattle har fortsatt ikke kommet.

Innreiseforbudet som nå går sin gang i det amerikanske rettssystemet, er en mindre omfattende versjon av president Donald Trumps opprinnelige innreiseforbud fra januar i år. Det reviderte innreiseforbudet innebærer visumnekt for borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen i 90 dager, og stans i USAs flyktningprogram i 120 dager.

(NTB)

Hele Norges coronakart