ETTERSØKT: Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra er allerede ettersøkt for å sone en korrupsjonsdom. Tirsdag avgjør en thailandsk domstol om han også skal tiltales for terrorisme. Foto: AP Photo/Risto Bozovic
ETTERSØKT: Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra er allerede ettersøkt for å sone en korrupsjonsdom. Tirsdag avgjør en thailandsk domstol om han også skal tiltales for terrorisme. Foto: AP Photo/Risto BozovicVis mer

Domstol skal avgjøre terroranklage

En thailandsk domstol avgjør tirsdag om eksstatsminister Thaksin Shinawatra skal tiltales.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En thailandsk domstol avgjør tirsdag om eksstatsminister Thaksin Shinawatra skal tiltales for terrorisme etter de dødelige demonstrasjonene i Thailand de siste ukene.

- Bevis som viser Thaksins rolle som koordinator har blitt overlevert domstolen, sier Tharith Pengdit, sjef for enheten for spesialetterforskning (DIS). DIS har fått ansvaret for å undersøke voldshendelsene under Rødskjorte-demonstrasjonene i Thailands hovedstad de siste ukene.

Regjeringen beskylder tidligere statsminister Thaksin for å ha organisert og planlagt de største politiske opptøyene i Thailand i nyere tid, der 88 mennesker har blitt drept siden Thaksins tilhengere, Rødskjortene, begynte demonstrasjonene i mars.

Thaksin befinner seg i eksil, og er allerede etterlyst for å sone en korrupsjonsdom. Terrorismetiltalte i Thailand kan få dødsstraff. (NTB)