Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Domstol: Trump kan ikke blokkere Twitter-kritikere

President Donald Trump brøt grunnloven da han hindret meningsmotstandere i å følge ham på Twitter, fastslår en føderal domstol i USA.

BRØT GRUNNLOVEN: Presidenten brøt grunnloven da han nektet kritikere å følge ham på Twitter. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
BRØT GRUNNLOVEN: Presidenten brøt grunnloven da han nektet kritikere å følge ham på Twitter. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blokkeringen av Trumps kritikere hindret dem i å se, svare på og dele presidentens uttalelser på det sosiale mediet.

Dette var dermed et brudd på Twitter-brukernes rett til ytringsfrihet, mener den føderale dommeren Naomi Reice Buchwald i New York.

Brukerne ble blokkert som følge av diskriminering av synspunkter, og det er i strid med det første grunnlovstillegget, fastslår hun i den 75 sider lange kjennelsen.

Kjennelsen er resultatet av et søksmål fra en gruppe Twitter-brukere og Knight First Amendment Institute ved Columbia University.

De har vist til at Trump bruker Twitter til å formidle et bredt utvalg politiske kunngjøringer. Dermed er presidentens konto et offentlig forum som ikke kan utestenge folk basert på deres politiske holdninger, het det i søksmålet.

Dommeren påpekte at også presidenten har rett til ytringsfrihet, men det innebærer ikke at han kan krenke andre Twitter-brukeres rettigheter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media