Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Domstolsadministrasjonen frykter at dommere må sparkes

Vil føre til lengre behandlingstid i domstolene.

OPPGITT: Tor Langbach, direktør i Domstoladministrasjonen, advarer om at det i så fall vil føre til at dommerstillinger må kuttes, noe som igjen fører til lengre saksbehandlingstid ved domstolene. Foto: Ned Alley
OPPGITT: Tor Langbach, direktør i Domstoladministrasjonen, advarer om at det i så fall vil føre til at dommerstillinger må kuttes, noe som igjen fører til lengre saksbehandlingstid ved domstolene. Foto: Ned Alley Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Domstolsadministrasjonen (DA) frykter kutt i bevilgningene over statsbudsjettet, noe som vil føre til lengre behandlingstid i domstolene.

Selv om DA-direktør Tor Langbach har meldt om et behov for 113 millioner kroner ekstra over statsbudsjettet for 2013, frykter han etter forhåndssignaler i sommer at budsjettet snarere vil bli redusert med 33 millioner kroner, skriver VG.

Langbach advarer om at det i så fall vil føre til at dommerstillinger må kuttes, noe som igjen fører til lengre saksbehandlingstid ved domstolene.

I tillegg til kuttet på 33 millioner kroner har domstolene allerede fått trukket 7 millioner kroner fra årets budsjett. Disse 40 millionene dette utgjør er identisk med en ekstrabevilgning domstolsadministrasjonen fikk i 2011, som var ment som et midlertidig tiltak på grunn av økt saksinngang i tvistesaker.

- Vi har argumentert med, og dokumentert, at den saksøkningen vi registrerte i første halvår av 2010 nå har vist seg å være varig, sier Langbach, og sier at det i hovedsak er på personalsiden at DA kan foreta kutt.

- Vi har ikke noen bilpark vi kan la være å fornye, eller noe helikopter vi kan sette på bakken, konstaterer han.

Fra 2002 til i fjor klarte domstolene å kutte saksbehandlingstiden ned med hele 30 prosent. Langback frykter at domstolene nå vil bli satt tiår tilbake.

(NTB)