Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt bussjåfør frikjent

Bussjåføren som sommeren 1997 kolliderte med en tømmerbil på E6 ved fornøyelsesparken TusenFryd like utenfor Oslo, er frikjent i Borgarting lagmannsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bussjåføren fra Rognan i Nordland ble i mars i fjor dømt i Indre Follo herredsrett til 60 dagers ubetinget fengsel etter kollisjonen. Herredsretten mente at sjåføren var uaktsom, men han anket saken til en høyere rettsinstans.

Nå har lagmannsretten kommet til et annet standpunkt enn Herredsretten. Retten mener uheldig skilting var årsaken til ulykken, og ikke at sjåføren var uaktsom, melder NRK. Vegvesenet har senere endret skiltingen på ulykkesstedet.

17 mennesker ble skadd i kollisjonen, fire av dem alvorlig.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling