Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt drapsmann får terapi på direktesendt radio

- Appellerer nok til kikkeren i oss, men ikke noe P4 kunne tenke seg å sette på lufta.

FÅR TERAPI: «Gazi» har sittet i fengsel i seks år for å ha drept kona si. Nå får han terapi på direkten av i svenske Radio1. Foto: Radio1
FÅR TERAPI: «Gazi» har sittet i fengsel i seks år for å ha drept kona si. Nå får han terapi på direkten av i svenske Radio1. Foto: Radio1 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nye programsserien «I hodet på en morder» til svenske Radio1 hvor psykoterapauten Eva Rusz gir terapi på direkten har skapt debatt i Sverige.

I to timer hver onsdag møter lytterne «Gazi», en mann som har sittet fengslet i seks år for å ha drept sin kone.

- Jeg har det ikke bra, og har mye smerte både fysisk og psykisk. Jeg har barn, og barna har mistet både sin mamma og sin pappa, sier «Gazi».

Gazi ønsker nå å treffe sine barn, som ikke kan tilgi ham, igjen. Mannen, som er i 40-årene, tok selv kontakt med radiokanalen i sommer, og ble intervjuet på radio for omtrent en måned siden.

- Har har det fortsatt vanskelig på grunn av hva han har gjort. Han skal ikke sitte og forklare seg. I stedet handler det om å gå videre, Kan mordere ha skyldfølelse, sone og tilgis? sier Rusz til sin egen kanal.

Ferdig sonet Mannen har sonet ferdig sin dom og skal ha oppført seg eksemplarisk under soningstida og gjennomgått behandling.

- Jeg mener det er viktig at vi skaffer oss kunnskap om hvordan noen formes av sin barndom og ulike opplevelser i livet. Å drepe, og å drepe sin partner, er utilgivelig, men vi må akseptere at en sonet straff innebærer at en kan integreres i samfunnet igjen, sier Rusz.

Mannen tok kontakt med radiokanalen etter å forgjeves ha prøvd å få hjelp i psykiatrien, og Rusz beskrives mannen som en som har blir utelatt fra samfunnet.

- Mitt håp er at han skal kunne sove om nettene, kunne lage mat igjen, kunne gå ut og sosialisere. Det er mange ferdigheter som forsvinner når du har sittet inne, sier hun.

Ekstremt Per Henrik Stenstrøm, programredaktør i P4 her i Norge, tror et slikt program nok vil appellere til kikkeren i oss, men avviser at det er noe P4 kunne vurdert å sende.

- Vi har tidligere hatt programmer som «Samtaler i natten» med prest og psykolog, men dette høres mer ekstremt ut. Jeg har ikke hørt programmet, men jeg vil tro det kan by på noen redaktørutfordringer, spesielt hvis det er direkte, sier Stenstrøm.

- Dette er helt sikkert spennende for folk, og vi i P4 forsøker hele tida å utvikle ny radio, men dette høres ekstremt ut. Vi ønsker å skape god stemning på lufta, ikke støte folk fra oss.

Første program i programserien kan du høre her.

IKKE PÅ P4: Per Henrik Stenstrøm, programredaktør i P4, tror ikke et slik prgram som svenske Eva Russz leder er noe de ville vært interessert i. Foto: P4
IKKE PÅ P4: Per Henrik Stenstrøm, programredaktør i P4, tror ikke et slik prgram som svenske Eva Russz leder er noe de ville vært interessert i. Foto: P4 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media