Dømt drosjesvindler på rømmen

35-åringen, som ble dømt til to års fengsel i januar i fjor, er sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Hovedmannen i drosjesvindelsaken i Oslo har rømt fra landet. 35-åringen, som ble dømt til to års fengsel i januar i fjor, er sporløst forsvunnet.

Alarmen gikk først da han ikke møtte til soning av straffen, melder NRK.

Mannen hadde på det meste 13 drosjebiler. I de sju årene fra 2000 skal han og en lang rekke sjåfører ifølge dommen ha unndratt over 100 millioner kroner fra beskatning.

I rettssaken i januar i fjor innrømmet 35-åringen regnskapsjuks for å skjule svart kjøring, trygdejuks, pengesmugling og ulovlig oppbevaring av våpen.

Oslo tingrett dømte mannen til to års fengsel, blant annet fordi han fortsatte å kjøre svart også etter at han ble avslørt av skattemyndighetene og Økokrim.

Politiet sier de gjør det de kan for å få tak i 35-åringen som er norsk statsborger, men født i Pakistan, hvor han også skal ha eiendom. Politiet benyttet seg ikke av muligheten til å beslaglegge mannens pass etter dommen.

Politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo politidistrikt sier til NRK at de ikke har hatt noen grunn til å mistenke at 35-åringen skulle rømme fordi han under rettssaken tilsto på alle tiltalepunkter og heller ikke anket dommen, til tross for at den var streng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer