Dømt drosjesvindler på rømmen

35-åringen, som ble dømt til to års fengsel i januar i fjor, er sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Hovedmannen i drosjesvindelsaken i Oslo har rømt fra landet. 35-åringen, som ble dømt til to års fengsel i januar i fjor, er sporløst forsvunnet.

Alarmen gikk først da han ikke møtte til soning av straffen, melder NRK.

Mannen hadde på det meste 13 drosjebiler. I de sju årene fra 2000 skal han og en lang rekke sjåfører ifølge dommen ha unndratt over 100 millioner kroner fra beskatning.

I rettssaken i januar i fjor innrømmet 35-åringen regnskapsjuks for å skjule svart kjøring, trygdejuks, pengesmugling og ulovlig oppbevaring av våpen.

Oslo tingrett dømte mannen til to års fengsel, blant annet fordi han fortsatte å kjøre svart også etter at han ble avslørt av skattemyndighetene og Økokrim.

Politiet sier de gjør det de kan for å få tak i 35-åringen som er norsk statsborger, men født i Pakistan, hvor han også skal ha eiendom. Politiet benyttet seg ikke av muligheten til å beslaglegge mannens pass etter dommen.

Politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo politidistrikt sier til NRK at de ikke har hatt noen grunn til å mistenke at 35-åringen skulle rømme fordi han under rettssaken tilsto på alle tiltalepunkter og heller ikke anket dommen, til tross for at den var streng.

(NTB)