Bane NOR

Dømt etter at Even (15) omkom

Ble funnet skyldig på alle punkter.

DØD: 15 år gamle Even Warsla Meen omkom i tunnelulykken i Filipstad vest i Oslo sentrum 24. februar. Video: Emilie Rydning. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Publisert

Bane NOR er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale en bot på 10 millioner kroner etter at en 15 år gamle Even Warsla Meen døde i en høyspentulykke på Filipstad 24. februar 2019. To andre ungdommer ble alvorlig skadd i ulykken.

Dødsulykken fant sted ved et sidespor inne i en tunnel som primært benyttes for å snu tog. Området var sperret av, men deler av gjerdet på stedet var så lavt som 1,06 meter kom det fram i Havarikommisjonens rapport etter ulykken.

Ulykken ble gransket av politiet, Havarikommisjonen og Bane NOR. Undersøkelsene viste at det hadde vært vært 36 «uønskede hendelser» i tunnelen siden 2010.

Bane NOR ble i tingretten dømt for brudd på jernbaneloven og sikkerhetsforskriften, men frifunnet for uaktsomt å ha forvoldt en annens død og uaktsomt å ha voldt betydelig skade en annens kropp. Både påtalemyndigheten og Bane NOR anket til lagmannsretten.

Lagmannsretten kom på sin side enstemmig fram til at Bane NOR SF var skyldig etter alle tre tiltaleposter. Dommen er enstemmig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer