Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt etter «sex-drøm»

Mannen forklarte at han hadde en erotisk drøm om eks-kona. Så våknet han opp sammen med sin fem år gamle datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Nå er 36-åringen dømt til ett år og to måneders fengsel for seksuelle overgrep mot datteren, skriver Haugesunds Avis. Mannen nektet skyld, men ble felt blant annet av sin egen forklaring om sex-drømmen.

I det første politiavhøret innrømmet nemlig mannen de seksuelle handlingene. Likevel nektet han skyld, fordi det skjedde viljeløst mens han hadde en erotisk drøm om sin eks-kone. Selv om mannen seinere hevdet at denne forklaringen kom etter utilbørlig press fra politiet, la dommerne stor vekt på den.

«Retten betrakter tiltaltes forklaring om handlinger i drømme som en bekreftelse på at en seksuell episode mellom ham og datteren har funnet sted, og at tiltalte husker denne», heter det i dommen fra Karmsund Tingrett.

- Et komplott

Tiltalte mente at kretsen rundt eks-kona sto bak beskyldningene mot ham, på grunn av uenighet om samværsordningen til deres felles barn. Kommunalt ansatte må i så fall også ha vært med på komplottet. Retten avfeier forklaringen som en grunnløs konspirasjonsteori.

Dommerne la også stor vekt på datterens egne forklaringer, som de mener umulig kan være falske.

Aktor i saken ba om ett år og fire måneders fengsel. Retten slo av to måneder på dette, men mener at dette er en streng straff. Faren har «grovt misbrukt sin rolle som omsorgsperson for sin lille datter», konkluderer Karmsund tingrett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media