Dømt etter sex med 13-åring

Den 19 år gamle mannen kom i kontakt med en 13 år gammel jente over en chattelinje på internett. Det endte med sex, men også fengsel for 19 åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ble dømt til to års fengsel, og må sone seks måneder av straffen innenfor murene. Dessuten må han betale erstatning på 25.000 kroner til jenta.

Det var i september i fjor de to møttes over internett. I løpet av en time følte de to at de kjente hverandre godt etter å ha fortalt om hverandres interesser, de ble derfor enige om å møtes neste dag, skriver Fædrelandsvennen.

19-åringen jobber i Kristiansand og plukket opp jenta på hennes hjemsted på vei til Lindesnes der han bor sammen med foreldrene sine.

På hans rom kom han raskt med tilnærmelser overfor jenta. Det endte i samleie uten bruk av beskyttelse.

Da saken kom opp for Mandal herredsrett forklarte den i dag 20 år gamle mannen at han oppfattet at hun ikke hadde noe imot sex, mens jenta på sin side hevdet at hun ble presset til dette.

I dommen skriver retten at den finner det unødvendig å ta stilling om jenta ble presset til dette eller ei. Retten legger til grunn at det var 20-åringen som tok initiativ til samleie og at begge har bekreftet at dette skjedde.

(NTB)