Dømt etter tidenes konjakt

Husker du den store jakten på 19.000 flasker stjålet Bache Gabrielsen konjakk for et år siden? Nå korker politiet saken etter at bakmannen er dømt til fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nes forhørsrett idømte Aurskog-mannen både fengsel og samfunnstjeneste: Etter 21 dager bak murene, venter 80 timers arbeid, skriver Romerikes Blad. To dager i varetekt blir trukket fra fengselsstraffen.

Politiet etterlyste tyver med sans for det gode liv da en lastebil med 19.008 flasker Bache Gabrielsen 3 kors konjakk forsvant fra en parkeringsplass utenfor ei kro i Elverum ei helg i midten av mars i fjor. Da lastebilen ble funnet noen dager seinere, sto bare én av i alt 33 paller konjakk igjen. Totalt hadde lasten er en verdi på seks millioner kroner.

Men før lastebilen ble funnet, hadde halve Norge vært involvert i konjakten. Politiet fikk melding om Bache Gabrielsen-observasjoner både på Østlandet og på Sørlandet. Politiet i Sogn fikk melding om at den fosvunnede lastebilen var sett i indre eller midtre Sogn, og gikk ut med en etterlysning av traileren i Sogn og Fjordane.

Tyveriet skapte også problemer for produsentene av konjakken. De ansatte i konjakkhuset Bache-Gabrielsen måtte jobbe to skift for å produsere ny konjakk til Norge før påskeferien.

Nesten en uke etter at den edle lasten ble meldt stjålet, pågrep politiet to menn som solgte konjakk på Romerike i Akershus. En av dem, 40-åringen som nå er dømt for heleri, la alle kortene på bordet under politiavhør.

En redningsbil fra NAF måtte tilkalles for å frakte de nærmere fem tusen flaskene fra to funnsteder i Sørum til politistasjonen på Lillestrøm. Der sto flaskene under streng bevoktning til Vinmonopolet hentet dem.

Den dømte 40-åringen, som er tidligere ustraffet, framholdt i retten at han angrer ettertrykkelig på at han rotet seg bort i spritmiljøet. Nes forhørsrett har i skjerpende retning lagt vekt på at mannen ervervet de stjålne konjakkflaskene med sikte på videresalg og økonomisk gevinst. Da han ble arrestert, hadde han solgt 360 flasker, i tillegg til noen kartonger hvitvin og litt øl.