Dømt etter Tinder-voldtekter

Tom Rodwell (31) brukte Tinder til å komme i kontakt med ofrene sine.

DØMT: Tom Rodwell er dømt til livstid i fengsel. Foto: Cleveland Police/PA
DØMT: Tom Rodwell er dømt til livstid i fengsel. Foto: Cleveland Police/PA Vis mer
Publisert

Britiske Rodwell er nå dømt til livstid i fengsel etter å ha erkjent seg skyldig i totalt ti tilfeller av voldtekter over en periode på tre år.

Han kan søke om prøveløslatelse etter 12 år.

Brukte Tinder

Det skal være snakk om fem forskjellige kvinnelige ofre, i tillegg til forsøk på en voldtekt til, og et seksuelt overfall. Det skriver Independent.

Under rettssaken kom det fram at Rodwell hadde brukt datingappen Tinder til å komme i kontakt med kvinnene, som alle skal ha vært studenter.

- Så fort han hadde opprettet kontakt misbrukte han ofrene sine fysisk og seksuelt. I tillegg terroriserte og manipulerte han ofrene, mente aktor Richard Bennett i retten ifølge Independent.

KONTROVERSIELL: Denne kommentaren skaper reaksjoner i India. Video: Youtube / Doordarshan Chandana. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

- Kan ikke forklare

I rettssaken kom det fram flere detaljer om hvordan Rodwell mishandlet ofrene sine, og at han ble etterforsket for liknende tilfeller i Skottland i 2018.

- Han er et farlig menneske, vitnet politikonstabel Rick Sainsbury.

31-åringens forsvarer, Andrew Turton, hadde vanskelig for å forklare sin klients handlinger.

- Han er ikke kapabel til å forklare til meg eller retten hvorfor han har gjort dette, eller hvorfor han var kontrollerende og voldelig. Det virker som alkohol har spilt en rolle, sa Turton.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer