Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for 160 overgrep

Reynhard Sinaga beskrives som «den mest produktive overgriperen i britisk rettshistorie». Nå er han dømt for overgrep mot 48 menn.

DØMT: Serieovergriper Reynhard Sinaga. Foto: AFP / NTB Scanpix
DØMT: Serieovergriper Reynhard Sinaga. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Reynhard Sinaga (36) så seg ut unge og fulle menn som var aleine, tilbød dem en drink eller å lade mobilen i leiligheten hans, før han dopet dem ned.

Mandag ble han funnet skyldig i seksuelle overgrep mot totalt 48 menn. Politiet tror imidlertid at han kan ha begått overgrep mot opp mot 190 personer. Politiet har ikke klart å identifisere 79 av de mistenkte ofrene.

- Ved flere anledninger voldtok han dem natta gjennom, og filmet alt for sin egen tilfredsstillelse, sier aktor Ian Rushton til Sky News.

Rushton beskriver Sinaga som «den mest produktive overgriperen i britisk rettshistorie».

Framsto som vennlig

Sinaga, som opprinnelig er fra Indonesia, kom til Storbritannia i 2007 for å ta en mastergrad ved Manchester University, og så en PhD ved Leeds University.

LEILIGHETEN: I dette bygger, rett ved utestedet The Factory, skal Sinaga ha begått overgrepene. Foto: Ps Photos / NTB Scanpix
LEILIGHETEN: I dette bygger, rett ved utestedet The Factory, skal Sinaga ha begått overgrepene. Foto: Ps Photos / NTB Scanpix Vis mer

Han bodde aleine i en leilighet sentralt i Manchester - det aktoratet under rettssaken har beskrevet som en «strategisk plassert» base for overgrepene. Utestedet rett ved siden av leiligheten ble hans favorittsted for å se etter menn.

The Guardian har snakket med flere venner og ofre av 36-åringen, som forteller at Sinaga var alt annet enn det de tenker på som den stereotypiske overgriperen.

Han skal ha framstått som vennlig og lite truende, med sine 170 centimeter på strømpelesten, et stort smil og vennlige øyne bak tykke brilleglass.

- Han var bare hyggelig, ydmyk og harmløs. Jeg kan ikke forestille meg at han fikk en parkeringsbot engang. Han er så A4, sier en venn fra det homofile miljøet i Manchester.

Dopet dem med GHB

Med noen få unntak var samtlige av Sinagas ofre heterofile menn tidlig i 20-åra.

Politiet tror at han puttet GHB i drinkene han tilbød dem. På grunn av dopet kunne de fleste av ofrene ikke huske noe av voldtekten, og ante ingenting før de ble kontaktet av politiet, ifølge Sky News.

Mange av dem har i etterkant slitt psykisk som et resultat av overgrepene.

- Sinaga ranet meg for framtida mi. Alt jeg gjorde var å drikke for å dempe smertene, har en av dem fortalt.

- Ingenting kunne forberedt meg på hva politiet fortalte. Jeg var i sjokk, og visste at jeg aldri kunne fortelle det til foreldrene mine, forteller en annen.

Sinagas venner har sagt i retten at de ikke kjente til overgrepene, men noen beskrev hvordan 26-åringen gjorde sport av å «omvende» heterofile menn og skrøt høylytt av det.

Oppdaget etter ti år

Overgrepene skal ha foregått over en ti års periode, men ble først oppdaget i 2017, da et offer våknet opp under overgrepet og varslet politiet.

Da de ransaket leiligheten, fant politiet dagevis med videoopptak, kategorisert med bilder av ofrenes ID.

De to siste åra har Sinaga møtt i retten i Manchester i fire ulike rettssaker, som har omfattet 160 overgrep mot 48 menn.

Han har ikke erkjent straffskyld, og hevdet at mennene var med på å oppfylle fantasien hans om å spille død mens de hadde sex.

Det trodde ikke retten på - Sinaga ble funnet skyldig på alle tiltalepunkter. Han hadde allerede fått to livstidsdommer etter de tre første rettssakene. Mandag fikk han én til, med en minstetid på 30 år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media