Dømt for 2000 kjærlighetsbrev

Jordmoras intense kjærlighet til bussjåfør Daniel Kebede må straffes med 75 dagers betinget fengsel og bøter på 21000 kroner, mener Jæren tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): I to år har jordmora (54) fra Hordaland sendt over 2000 brev til Kebede. Hun har ringt ham og oppsøkt ham hjemme, alt etter ordre fra Gud, mener hun.

Skal gifte seg

Men Kebede skal snart gifte seg med en annen kvinne og vil ikke vite av henne. Dessuten er han kristen, og trenger ikke ny frelse, forklarer han.

Kebede fikk opplest domsslutningen av Dagbladet i går, og måtte le litt da han hørte resultatet.

- Men jeg fikk nye brev fra kvinnen allerede dagen etter rettssaken, så jeg er ikke trygg på at dommen får henne til å holde seg borte. Dette har vært veldig slitsomt og ubehagelig. Jeg er lei, det er galskap å holde på slik.

Advokat Linda Myrdal, som forsvarer kvinnen, vil sammen med sin klient vurdere om dommen skal ankes.

Ordre fra Gud

- Hun har hele tida forklart at hun handlet ut fra en overbevisning om at hun kunne hjelpe mannen, sier Linda Myrdal til Dagbladet.

I retten forklarte kvinnen at hun var så glad i Daniel at hun kunne gifte seg med ham hvilken dag som helst. Hun ble kjent med Daniel på en av hans bussturer til Etiopia. Kvinnen mente han ble besatt av det vonde på turen, og at hun ble befalt av Jesus til å ta ansvar for bussjåføren Daniel.

Kvinnen har redusert sin jordmorstilling til 80 prosent for å få mer tid til å be for og skrive brev til Daniel. I postsendingene var det også bøker, gaver og filmer. Hun ble ilagt besøksforbud, som hun ikke overholdt.

Retten karakteriserer kvinnens beiling som hensiktsløs. Dommen på 75 dagers fengsel gjøres betinget med to års prøvetid. Hvis kvinnen skriver nye brev, ringer til eller oppsøker Kebede, er vilkårene for betinget straff brutt, og dommen må sones i fengsel.

LETTET: Bussjåfør Daniel Kebede er lettet etter at den skriveglade kvinnen (54) ble dømt i tingretten.