Dømt for å ha barna i kyllingbur

Michael og Sharen Gravelle sa de ville stoppe adoptivbarnas nattevandring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ekteparet Michael (57) og Sharen (58) Gravelle ble i dag dømt for mishandling av sine elleve adopterte barn. De var blant annet mistenkt for å ha tvunget flere av barna til å sove i kyllingbur, skriver AP.

Dømt på ni punkter

Tilsammen ble foreldrene fra helvete dømt på ni punkter. De to ble frikjent på 13 punkter.

Under den tre uker lange rettssaken har ekteparet hele tiden påstått at de var nødt til å ha noen av barna i lukkede senger utstyrt med alarmer for å hindre dem fra å skade seg selv og for å stoppe vandring på nattetid.

Nå risikerer de to fengsel i fem år og en bot på 60.000 kroner for hvert punkt de ble dømt for.

Oppførselen bedret seg

I løpet av rettssaken har forsvareren trukket fram flere vitner, blant andre en sosialarbeider, som har uttalt at de aldri har vært vitne til noen form for mishandling og at barnas oppførsel hadde bedret seg etter at burene ble tatt i bruk.

Gravelle hadde tilsammen adoptert elleve barn, mange av dem med spesialbehov. De ble fradømt foreldreretten til samtlige av barna tidligere i år.

DØMT: Ekteparet Michael og Sharen Gravelle. Foto: AP/Scanpix
DØMT: Ekteparet Michael og Sharen Gravelle. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Barna var i alderen ett til 14 år da de ble fjernet fra Gravelles hjem i Cleveland i september 2005.

Onde ifølge aktor

Aktor påsto i retten at de to var onde.

Hans vitner var blant annet den lokale sheriffen og noen av barna som sa at det var urinflekker i burene og at de manglet puter og madrasser.

Et av barna sa i retten at han ble tvunget til å bo på et bad i 81 dager og at han måtte sove i badekaret fordi han var sengevæter.

Ekteparet nekter for at han hadde vært der så lenge og hevdet at gutten overdrev varigheten. Forsvareren til paret fant fram til en ekspert som kunne si at teknikken hadde hjulpet gutten.

Slått med åre

Et annet adoptivbarn sa at foreldrene hadde slått ham med en åre og at de hadde slått hodet til ei jente med Downs syndrom i toalettet. En tredje ble tvunget til å skrive bibelvers som straff.

Dømt for å ha barna i kyllingbur
UTRADISJONELL OPPDRAGELSE: Michael og Sharen Gravelle hadde barna i kyllingbur for å hindre utidig nattevandring.