Dømt for å ha kledd seg ut som hest på galoppbanen

Gjorde det for demokratiets skyld, sier Matt Pearce.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 30 årige briten Matt Pearce som er bosatt i Hong Kong, ble i går dømt til betinget fengsel for hestestuntet han utførte for et snaut år siden, skriver CNN.com .

Mannen som tidligere er kjent for å ha kledd seg ut som Spiderman og klatret på toppen av en stor reklameskjerm i Hong Kong for å protestere mot massakren på Den Himmelske Freds Plass i 1989, vakte ny oppsikt da han 12.desember i fjor løp ut på galoppbanen utkledd som hest under slagordet \'Demand Democracy Now.\'

Tiltalen i retten anklagde Pearce for ordensforstyrrelse og for å ha skapt offentlig sjeanse, og retten svarte med å dømme briten til én måneds fengsel for hvert av tiltalepunktene.

Selv hevdet Pearce hevdet at han bare fulgte eksemplet til suffragetten Emily Davison, som i 1913 løp inn på en britisk veddeløpsbane og krevde stemmerett for kvinner, og ble drept av en hest.

Pearce har anket både dommen og straffen, og har vanskelig for å forstå domsgrunnlaget.

- Jeg er sjokkert, sa Pearce om dommen.

Pearces advokat Michael Vidler er heller ikke fornøyd med utfallet av saken.

- Vi ser på denne dommen som en overdreven manifestasjon. En mer fornuftig straff ville vært en bot, sier Vidler.

Pearce som opprinnelig kommer fra Bristol og jobber som engelsklærer gir ikke opp kampen for demokratiet til tross for at han nå er straffedømt.

Gir ikke opp

- Myndighetene prøver å stoppe meg, men jeg er ikke en som så lett lar meg stoppe, sier Pearce.

Og han legger til:

- Hvis det blir nødvendig, er jeg villig til å gå i fengsel for min tro på demokratiet.

Dommen ble imidlertid godt mottatt hos Hong Kong Jockey Club, Hong Kongs eneste arrangør av hesteveddeløp.

- Vi håper dommen sender en klar melding om at denne typen aktiviteter ikke vil bli tolerert, sa klubben i en uttalelse.

SPIDERMAN:</B> Britiske Matt Pearce er tidligere kjent for å ha kledd seg ut som både Robin Hood og Spiderman under sine demokratidemonstrasjoner. Dette bildet er fra 3.juni i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer