Dømt for å ha plaget naboer

Aktor Nils Vegard sier at han ikke kan huske å ha sett en sak på dette nivået før.

DØMT: En mann i 50 åra ble i Moss tingrett onsdag dømt til sju måneders ubetinget fengsel for å ha plaget og krenket en nabofamilies fred. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
DØMT: En mann i 50 åra ble i Moss tingrett onsdag dømt til sju måneders ubetinget fengsel for å ha plaget og krenket en nabofamilies fred. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble en mann i 50-åra bosatt i Moss kommune dømt til sju måneders fengsel for å ha plaget naboene sine i årevis. Nabokrangelen skal ha startet med uenigheter om en levegg i 2012, og eskalert kraftig over åra.

Det var Moss Avis som først omtalte saken.

- Hårreisende

Ifølge NRK skal mannen ha filmet og fotografert naboene og deres barn, skuffet snø inn på deres eiendom, revet ned sperringer rundt hagen og kastet grus på plenen. Han har også sendt inn falske klager, bekymringsmeldinger og politianmeldelser på naboen.

- Det er hårreisende at noen kan holde på sånn. Jeg kan ikke huske å ha sett en sak på dette nivået før, sier aktor Nils Vegard til statskanalen.

Over åra har mannen blitt ilagt tre besøksforbud, men ble onsdag dømt til kontaktforbud i fem år. Samtidig får han ikke nærme seg naboeiendommen mer enn asfaltkanten.

Mannen dømmes også til å betale 30 000 i oppreisning og 25 000 i erstatning til nabofamilien.

- Upålitelig forklaring

Den dømte mannen forklarte i retten at han følte seg truet av naboen, og la fram bilder for å underbygge sin forklaring. Retten ser imidlertid på mannens forklaring i retten som upålitelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer