Dømt for å kalle politiet «jævla søring»

18-åring slang med leppa til politiet. Det ble dyrt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Nordlys): En 18 år gammel mann fra Tromsø er i Nord-Troms tingrett dømt til å betale en bot på 6000 kroner til statskassen, skriver Nordlys.

Skjelte ut politi Bakgrunnen er en siktelse bestående av hendelser fra to forskjellige dager:

21. mars i år sprang han mot en gutt, og slo han i ansiktet i Karl Halls veg i Tromsø. Da politiet kom for å ta hånd om han etter voldsutøvelsen, truet han politiet med juling. Siktede ga i tillegg en fyldig muntlig vurdering av politifolkene som hadde rykket ut. Denne besto blant annet av utsagnene «jævla søring» og «fittepoliti».

1. juni i år skal den siktede ha ropt, lagd bråk og sparket i en bil som sto parkert i Hans Nilsens veg i Tromsø.

Tilsto alt Nord-Troms tingrett behandlet saken 22. juli, og den siktede avla da en uforbeholden tilståelse, og erklærte seg straffskyldig i henhold til siktelsen.

I sin forklaring i retten forklarte han at politiet hadde kommet bort til han og spurt om han var «helt idiot». Han forklarte også at aggresjonen mot politiet kom som følge av at politiet skal ha beskyldt han for å bruke hasj.

Sto på bil I forhold til siktelsen om sparking av bil, nyanserte den siktede det hele overfor retten ved å forklare at han sto oppå bilen.

Han kunne ikke selv huske å ha ropt og lagd bråk, men mente selv at det var såpass sannsynlig at han tilsto uansett.

Påtalemyndigheten mente at straffen burde være 4000 kroner for hvert av forholdene - til sammen 8000 kroner.

Retten har kommet fram til at 6000 kroner totalt vil være en passende straff. Retten har da tatt hensyn til mannens unge alder og tilståelse.