Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for anmeldelse av gruppevoldtekt

19 år gammel britisk jente fikk betinget fengsel.

DØMT: Den 19 år gamle britiske kvinnen er dømt til fire måneders betinget fengsel etter at hun ble funnet skyldig i falsk voldtektsanklage. Foto: Iakovos Hatzistavrou / AFP / NTB scanpix
DØMT: Den 19 år gamle britiske kvinnen er dømt til fire måneders betinget fengsel etter at hun ble funnet skyldig i falsk voldtektsanklage. Foto: Iakovos Hatzistavrou / AFP / NTB scanpix Vis mer

Larnaca tingrett i Paralimni på Kypros har dømt en 19 år gammel britisk kvinne til fire måneders betinget fengsel for falsk voldtektsanklage, skriver Sky News.

Hun ble også ilagt en bot på 140 euro.

Retten mener kvinnen løy om at hun ble gruppevoldtatt av tolv israelske menn i Ayia Napa i juli i fjor.

- En ny sjanse

Tiltalen gikk på det som kalles «offentlig ugagn», og hadde en strafferamme på ett år.

- Jeg har bestemt meg for å gi henne en ny sjanse, sa dommer Michalis Papathanasiou da han begrunnet den betingede dommen, ifølge The Guardian.

Kvinnens advokat, Michael Polak, sier at kvinnen vil anke dommen, og vil ta den helt til Menneskerettighetsdomstolen om nødvendig, selv om den prosessen vil ta flere år.

Mennene har nektet for at de voldtok den britiske kvinnen, og har hele tiden hevdet at hun samtykket til samleie.

Trakk anklage

Noen uker etter den angivelige voldtekten trakk kvinnen tilbake anklagene. De tolv israelske tenåringene ble løslatt, og 19-åringen ble selv pågrepet.

I ettertid har 19-åringen forklart at hun ble tvunget til å gi en falsk tilståelse om at hun løy om voldtekten til politiet. Politiet nekter for dårlig oppførsel, og hevder at kvinnen endret forklaring frivillig.

Ifølge politiet skal 19-åringen ha fortalt etterforskerne at hun anmeldte mennene fordi hun var «sint og fornærmet» over at de filmet henne uten samtykke.

Dommeren slo fast at 19-åringen frivillig hadde sex med en mann, men at hun i etterkant løy fordi hun skammet seg.

De tolv israelske tenåringene, som var mellom 15 og 18 år, ble løslatt i juli.

Ifølge The Times of Israel ankom sju av dem flyplassen i Israel feirende. De ble sett åpne ei flaske champagne, mens de sang: «Am Yisrael Chai» (Israels folk lever) og «Briten er en hore».

RYSTENDE BILDER: Kort tid etter at to italienske menn hadde voldtatt en kvinne på en nattklubb i Soho, feiret de med high fives. Video: Metropolitan Police. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer

Justismord

Britiske diplomater skal ifølge Sky News vare overbevist om at kvinnen er utsatt for et justismord, og utenfor rettslokalet i Paralimni hadde det tirsdag møtte fram en gruppe israelske kvinner som ropte:

«Rettsvesenet på Kypros, skam deg», «ikke skyld på offeret» og «du er ikke alene».